Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Lažištích skóroval jen domácí Linhart

 
středa, 13. října 2021, 19:56

Lažiště - Souboj prachatického béčka proti Plané byl v sobotní pravé poledne pro prachatickou rezervu záhadnější než sváteční oběd. Hlavně pro další vývoj soutěže.

Hosté jsou v polovině tabulky a tak je to relativní klid. Pro domácí byla situace velmi složitá, neboť další ztráta bodů by mohla znamenat záchranářské starosti. Karty tedy byly jasně rozdané.

Trojice rozhodčích Cigáň, Mráz a Handšuh od úvodních minut nasadila solidní metr a zejména hlavní rozhodčí Cigáň, ukázal všem aktérům, kdo bude mít utkání pod kontrolou.

Začalo se opatrně a nervózně. Po pěti minutách se s tohoto stylu hry vymanili hosté a určovali ráz hry. Byli důraznější, fotbalovější, ale
chyběla větší odvaha jít do šestnáctky. Kapitán Szabó hnal spoluhráče dopředu a nutil je k větší aktivitě. Domácí hráli vzadu zodpovědně a obětavě a velký den měl zejména gólman Suchý, který uzamkl svou kasu na dva západy.

První poločas se tedy hrál od vápna k vápnu, kdy hosté byli nebezpečnější ve střelbě z dálky a jedna z nich skončila na břevně. Jenže ve třicáté minutě domácí založili akci, která postupným útokem končí u Linharta, jehož střelu gólman hostí Hotový nedokázal vytěsnit a domácí vedli. Šťastný gól znamenal i vyrovnání hry na míči, ale do přestávky se již nic neměnilo.

Druhý poločas byl herně stejný. Hosté měli více ze hry a domácí statečně bránili a vyráželi k brejkům. Měli i šance, ale Linhart, Sedláček i Šabršula nedokázali své šance využít. Na druhé straně Pešek, Plojhar ani Lašák neuspěli a jedna ze střel opět orazítkovala břevno. Na trefy do brankové konstrukce hosté vyhráli.

Bylo to průměrné utkání, která nabídlo ze strany Tatranu zodpovědný boj a velkou chuť získat body. To se nakonec podařilo, neboť tým rezervy Prachatic svou důležitou šanci proměnil. Hráči Plané byli sice víc na míči, měli i větší část zápasu míč v držení, ale ve finální části byla koncovka velmi špatná. Pro domácí velmi důležitá výhra znamená přiblížení se místům znamenající klidnější podzim, než mít starosti se sestupem.

Domácí byli po zápase spokojenější a vydřené body mají pro ně cenu zlata. Za zmínku stojí perfektní výkon hlavního rozhodčího, který byl u všeho rychle a hlavně nebyl celý zápas téměř vidět a nechal hře spád, což zápasu a aktérům hodně pomohlo.

FK Tatran Prachatice B – SK Planá 1:0 (1:0) - Branky: 30. Linhart. Rozhodčí: Cigáň – Rom. Mráz, Handšuh. Hráno bez karet. Diváků: 50.
 

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran