Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sen Táborska ožívá. Stadion v Kvapilově ulici přivítá 5. srpna Fortuna národní ligu!

 
sobota, 15. července 2017, 16:34

Když v červnu 2011 koupil bývalý většinový vlastník druholigového FK Spartak MAS Sezimovo Ústí a předseda jeho představenstva Jiří Smrž konkurenční FK Tábor a za rok vznikl klub s novým názvem FC MAS Táborsko, začala vznikat také myšlenka a pak projekt na nový hlavní stadion v táborské Kvapilově ulici na místě hřiště s umělou trávou. Po šesti letech se idea stává skutečností. FC MAS Táborsko přihlásil pro nadcházející ročník 2017/1018 jako hlavní hrací plochu pro 2. fotbalovou ligu právě stadion v Kvapilově ulici nedaleko plaveckého bazénu.

Tomu, že 5. srpna vyběhnou modrobílí borci v druholigovém duelu proti FC Olympia v novém domácím prostředí, pomohla nedávno schválená dotace od města Tábor ve výši 10 milionů korun. Aktuálně je v areálu stále ještě čilý stavební ruch. Vše vysvětlil výkonný ředitel klubu ing. Tomáš Samec. „Dokončujeme druhou část první etapy výstavby,“ uvedl Tomáš Samec. V konečném důsledku to znamená osazení betonových stupňů sedačkami na hlavní tribuně, postavení střídaček pro oba týmy nebo zabezpečení vnitroareálového parkoviště pro auta.

Výkonný ředitel ale fotbalovou veřejnost upozornil, že ne všechny naplánované stavební objekty uvidí už během prvního domácího mistrovského utkání. „Například tribunu na východní straně směrem k Jordánu budeme stavět během podzimu a bude sloužit pro jarní část sezony. Uvnitř vznikne sociální zařízení,“ uvedl Tomáš Samec. Hotov ale už bude sektor odborně označovaný jako vlajkonoši-hosté, kteří budou mít samostatný vstup a občerstvení. „Na stadionu počítáme se čtyřmi bufety, zázemím pro novináře, hlasatele a další řídicí složky,“ dodal výkonný ředitel.

Důležitý bude příští termín kontroly připravenosti areálu. Komise pro stadiony a hrací plochy z Fotbalové asociace ČR přijede 30. července. „V diáři mám třináct bodů, které jsme měli splnit a ty splníme,“ zdůraznil Tomáš Samec.

Pěkně vypadá samotná hrací plocha, která už dostává „lajnování“. O povrch se stará expert na slovo vzatý Karel Doutnáč, který platí za odborníka na trávníky. První větší zatěžkávací zkouškou hrací plocha projde už ve druhé polovině července. Uskuteční se tu turnaj dětí, které jsou účastníky příměstského fotbalového kempu.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT