Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo vyšlo naprázdno i na Žižkově

 
neděle, 21. května 2017, 18:12

Po domácím propadáku s Vlašimí cestovalo českobudějovické Dynamo k poslednímu venkovnímu střetnutí na Žižkov. Trenér Horejš pozměnil sestavu, ale k bodovému importu to nevedlo.

Z obrany Dynama vypadli hned tři hráči (Klesa, Havel, Funda). Do sestavy se vrátil Novák, na kraji dostal příležitost Vopat, dozadu se stáhl Kladrubský, na jehož místo v záloze naskočil Hála.

Pod televizním vysílačem vydržel bezgólový stav jen necelou čtvrthodinu. Viktoriáni udeřili z první vážnější šance. Po rohu se dostal míč na nohu Švejdíka, jenž po teči Šourka překonal bezmocného Křížka. O tři minuty později to s Jihočechy vypadalo ještě hůře. Žižkov podnikl rychlý protiútok, Telnar dostal přihrávku za obranu a přesně zakončil.

Otřesené Dynamo se vrátilo do zápasu kontaktní trefou Táborského, na jehož tečovanou ránu byl gólman Hrubeš krátký. Hra se vyrovnala, obě mužstva se snažila útočit, ale skóre se již do poločasu nezměnilo.

Jihočeši zahájili druhou půlku aktivně. Velkou příležitost na vyrovnání měl Čavoš, ale náhradní gólman Soukup, který o přestávce střídal Hrubeše, vyrazil střelu budějovického záložníka na roh. V 58. minutě Táborský sice vyrovnal, ale gól pro ofsajd neplatil. Dynamo mělo převahu a zdálo, že je jen otázkou času, kdy se prosadí i střelecky.

Jako blesk z čistého nebe udeřilo před Křížkovou brankou.  Domácí Hurka vypálil z hranice šestnáctky a povedená střela skončila v šibenici. Kouč Horejš reagoval na třetí obdržený gól nasazením Kaduly, aby posílil ofenzívu.

Ve zbývajících minutách měli slibné příležitosti Wermke a Táborský, ale Soukupovu bránu neohrozili. V poslední minutě neplatil pro ofsajd ani gól střídajícího Matějky, takže se žádné drama nekonalo.

V posledním střetnutí sezony přivítá Dynamo Třinec, derniéra je na pořadu v neděli 28. května od 15 hodin.

FK Viktoria Žižkov – SK Dynamo Č. Budějovice 3:1 (2:1)

Branky: 14. Švejdík, 17. Telnar, 60. Hurka – 24. Táborský. Rozhodčí: Mikyska – Fišer, Petřík. ŽK: 1:1 (Stratil – Čavoš). Diváci: 711.

Žižkov: Hrubeš (46. Soukup) – Hašek, Egert, Švejdík, Šandera – Podrazký, Opluštil, Hurka – Jelínek, Telnar (70. Dočekal), Engelmann (79. Stratil).

SK Dynamo: Křížek – Vopat (80. Matějka), Novák, Šourek, Kladrubský – Hála (61. Kadula), Čavoš – Wermke, Benát, Pešek – Táborský.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle