Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šupina chrání hřiště, pro fond P3ťule se vybralo 11 tisíc korun

 
úterý, 26. prosince 2023, 17:41

Sezimovo Ústí – Zhruba 25 přátel, partnerů, fanoušků a činovníků FC Silon Táborsko se na Štědrý den před polednem sešlo v sezimovoústeckém sportovním areálu Soukeník kvůli tradičnímu vánočnímu rituálu – sázení kapří šupiny do travnatého hřiště. Na úvod zaznělo kromě vánočních přání také důležité poděkování městu Sezimovo Ústí za provoz centra Soukeník.

Letos měla sympatická akce také benefiční význam. Dívčí tým a následně účastníci „Šupiny“ mezi sebou vybrali pěknou částku 11.000 Kč pro nadační fond manželů Musilových P3ťule, který podporuje onkologicky nemocné děti. Klub FC Silon Táborsko děkuje všem dárcům, zejména ženám a dívkám, které druhou vlnu finanční pomoci iniciovaly či zahájily.

Už na podzim klub pro fond P3ťule vybral 10.000 Kč. Fotbalisté ukázali, že sport je krásný, ale důležitějšími hodnotami jsou zdraví, život a humanita.

Tradici sázení šupiny do trávníku kdysi vymyslel JUDr. Ladislav Novotný. S bývalým výkonným ředitelem klubu Ing. Tomášem Samcem přemýšleli, jak zpestřit sváteční čas společným setkáním.

Smysl symbolického rituálu je především ochránit hřiště před exportem mistrovských bodů při zápasech Táborska, dříve FC Spartak MAS Sezimovo Ústí. „Postupně se ukázalo, že kromě rituální ochrany hřiště se z akce stala milá společenská událost, kdy na Štědrý den projevujeme lidskou sounáležitost a vztah ke klubu,“ řekl Ladislav Novotný.

Ani letos nechyběly obvyklý fotbálek na malé umělce a sváteční posezení v hospůdce U Hřiště. 

Pěkné vánoční dny, přátelé FC Silon Táborsko!

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC SILON Táborsko
 


 
Reklama