Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Táborska s Dynamem mělo šťávu, skončilo remízou 3:3

sobota, 1. července 2023, 21:04

Hluboká nad Vltavou – Po hodně nešťastném utkání s Plzní se FC Silon Táborsko střetl v letním přípravném seriálu s dalším prvoligovým soupeřem. V malebném areálu pod novogotickým hlubockým zámkem změřil síly s SK Dynamo České Budějovice.

Diváci viděli napínavé utkání, změny skóre se děly jako na houpačce a konečný výsledek zní: 3:3. Táborsko, které se obléklo do červenočerných dresů v barvách města Tábor, se ukázalo ve velmi dobrém herním světle. Lze směle říct, že tým od údolní nádrže Jordán měl v utkání více brankových příležitostí.

První gól zápasu zapsali hosté z Tábora. Kateřiňák si v 8. minutě ve středu hřiště navedl míč do ještě lepší pozice a hezky umístil střelu k pravé tyči Šípošovy branky – 0:1. Pak mělo Dynamo možná opticky více ze hry, ale ve 22. minutě měl jasnou „loženku“ na kopačce Plachý. V ideální střelecké pozici ale prudkou ranou trefil pouze pravou tyčku. Následně táborský Šašinka hlavou těsně minul konstrukci a vzápětí nebyl jeho gól uznán pro ofsajd. Táborsko určitě mělo jít do dvougólového vedení.

Dynamo v bílých dresech vyrovnalo ve 35. minutě, kolmici si na hrotu převzal Matoušek a utěšenou ranou do horní poloviny branky vyrovnal – 1:1. Velká škoda pro Táborsko pak byla, že po rohovém kopu těsně před přestávkou budějovický Hais hlavičkovým „horkým bramborem“ otočil skóre – 2:1.

Po obrátce stran využil Dordić chybné rozehrávky Dynama a elegantním „hokejovým blafákem“ v 50. minutě vyrovnal – 2:2. Dynamo šlo znovu do vedení, když se ujala utažená klopená rána Čermáka, která zaplula k levé tyči – 3:2. Táborsko zaslouženě srovnalo v 78. minutě tečovanou střelou Oloka, která skončila v levém růžku branky – 3:3.

Pro FC Silon Táborsko je remíza cenná nejen kvůli výsledku, ale mnohem cennější byla předvedená, nadějná hra, která se nezaujatému publika musela líbit.

Příští přípravné utkání FC Silon Táborsko se uskuteční v sobotu 8. července od 11.00 v Písku proti dalšími ligistovi: FC Hradec Králové.

SK Dynamo České Budějovice – FC Silon Táborsko 3:3 (2:1)

Branky: 35. Matoušek, 45. Hais, 66. Čermák – 9. Kateřiňák, 51. Dordić, 79. Oloko Ede. ŽK: 42. Broukal (ČB). Diváci: 400.

Sestava SK Dynamo:1. pol.: Šípoš – Králik, Broukal, Sladký – Čmelík, Hellebrand, Nikl, Bastl – Ondrášek, Matoušek, Hais.
2. poločas: Šípoš – Čoudek, Brabec, Havel – Pařízek, J. Hora, Hák, Čermák, Šimoník - V. Hora, Adediran.

Sestava FCT: Kerl – Plachý (46. J. Šplíchal), Foltýn (75. Kalousek), Koné, Tusjak (75. Schindler) – Kateriňák (75. Sylla), Bláha – Zeman (46. Varačka), Sojka (67. Skopec), Dordić – Šašinka (67. Oloko Ede).

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama