Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko získalo v Benátkách bronz, smetlo Příbram 4:0

 
sobota, 24. června 2023, 21:55

Benátky nad Jizerou – V zápase o 3. místo turnaje v Benátkách si FC Silon Táborsko připsal cenný „skalp“ těžkého soupeře, byť se jedná o přípravu. Jihočeský tým jednoznačně porazil svého středočeského rivala z Příbrami 4:0, přičemž podle slov trenér FCT Romana Nádvorníka mohl být brankový rozdíl ještě vyšší.

Táborsko bylo po celý zápas aktivnější. Prvního gólu dosáhlo z penalty po faulu na pronikajícího Sojku. K puntíku si míč postavil Kopřiva a suverénně pokutový kop proměnil. Ještě do poločasu zvýšil exdorostenec Svatek, k němuž se ve vápně dostala nepovedená rána Varačky. Svatek už si jako zakončovatel poradil a navýšil skóre – 2:0.

Po změně stran se prosadil Zeman, který potvrzuje pověst kanonýra. Dal gól v pátek i v sobotu. Kopal se roh, hráči Táborska pak zvládli dva hlavičkové souboje ve vápně a na konci byl úspěšným střelcem právě Zeman – 3:0. V poslední minutě dotlačil míč skoro na brankové čáře do sítě Oloko – 4:0.

Na benátském turnaji podali hráči FC Silon Táborsko velmi dobré výkony.

V posledním červnovém týdnu, který bude zakončen už červencovým víkendem, čekají na Táborsko dva prvoligoví soupeři: Viktoria Plzeň ve středu 28. června v Doubravce a SK Dynamo ČB v sobotu 1. července v Hluboké nad Vltavou.

FK Viagem Příbram – FC SILON Táborsko 0:4 (0:2)

Branky: 22. Kopřiva (pen.), 40. Svatek, 70. Zeman, 90. Oloko. Rozhodčí: Opočenský – Čupr, Radina.           

Příbram: Smrkovský – Makarčuk, Fišl, Vokřínek, Nkwinga, Anih, Krch, Antwi, Miftari, Jelínek, Petrák. Náhradníci: Procházka, Štěpánek, Vott, Dudl, Šurýn, Lisý, Popovič, Čihák, Babka.

Táborsko: Pastornický – Varačka, Foltýn, Schindler, Tusjak (80. Oloko) – Kopřiva (46. Skopec), Javorek (46. Bláha) – Alozie (46. Kalousek), Sojka (22. Kateřiňák), Svatek (46. Zeman) – Jedlička (46. Mach).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama