Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Táborska přestoupil brankář Daniel Kerl

 
čtvrtek, 1. června 2023, 19:20

Tábor – Druholigový FC Silon Táborsko oznamuje posílení na brankářském postu. Do klubu „na břehu Jordánu“ přestoupil z SK Dynamo České Budějovice Daniel Kerl. Tento 22letý gólman v Táborsku na jaře 2023 hostoval.

V uplynulém ročníku F:NL odchytal v brance A týmu poslední tři ligová kola, kdy třikrát inkasoval a týmu pomohl k 7 bodům do tabulky. „Dan je šikovný a perspektivní gólman, který má šanci vedle Martina Pastornického růst a dosahovat ještě lepších výkonů. Jsme rádi, že jsme ho z Dynama získali do našeho kádru, Dan u nás podepsal tříletý kontrakt," uvedl ředitel FC Silon Táborsko Martin Vozábal.

Daniel Kerl je odchovanec budějovického Dynama, kde byl v kádru "áčka" a už v kariéře stihl také půlroční hostován v Třinci. Pochází z legendárního brankářského rodu Kerlů. Míče lapal jeho dědeček Jaroslav, otec Daniel, gólmanem je mladší bratr Dominik.

„Jsem rád, že Táborsko o mě projevilo zájem. Beru to pro sebe jako krok dopředu. Chci se poprat o místo v bráně,“ řekla novopečená posila FC Silon Táborsko na konci května v rozhovoru pro klubový web.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama