Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko přivádí poslední zimní posilu: Pavla Nováka

 
čtvrtek, 23. února 2023, 14:35

Táborsko - Na vážné zranění nadějného stopera Radima Černického, který přišel hostovat z Liberce, zareagovalo vedení FC Silon Táborsko zajímavým a promyšleným tahem. Z ASKÖ Donau Linz přivedlo velmi zkušeného, 33letého obránce Pavla Nováka, který je kariérně spojen s SK Dynamo České Budějovice, kde odkopal 249 zápasů.

Jak píše sportovní novinář a Novákův tchán Kamil Jáša, v historické tabulce Dynama je Pavel Novák na druhém místě. V počtu odehraných zápasů je před ním jen Ladislav Fujdiar.

V sezoně 2010/2011 hrál Pavel Novák jako mladíček druhou ligu v dresu FC Spartak MAS Sezimovo Ústí, což je předchůdce FC Silon Táborsko.

Příchod Pavla Nováka do Táborska po administrativních úkonech potvrdil ředitel klubu Martin Vozábal. „Pavel s námi už týden trénuje. Nemám pocit, že by nebyl připravený. Potřebovali jsme vyztužit obranu po zranění Radima Černického. S Pavlem přichází obrovská zkušenost,“ uvedl ředitel na adresu rodáka z Jindřichova Hradce.

Pavel Novák loni s profesionálním fotbalem skončil, ale nevyzpytatelné cesty osudu ho teď přivedly do druholigového Táborska. 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto SK Dynamo ČB, archiv JF
 


 
Reklama