Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ředitel Táborska Martin Vozábal: Doba hájení skončila, a to platí pro všechny, mě nevyjímaje

 
pondělí, 12. září 2022, 09:40

Tábor - Byla sobota 10. září 2022 krátce před 19. hodinou. Na stadionu v Prostějově svítilo na ukazateli skóre 5:0. Táborsko odjelo z Hané s debaklem. Vedení klubu FC SILON Táborsko považuje ostudnou porážku za poslední varování. O hrubě nevydařeném utkání 8. kola jsme hovořili s výkonným ředitelem klubu Martinem Vozábalem.

Jak velké zklamání prožívá vedení klubu po sobotní potupné pětigólové porážce A mužstva v Prostějově, který si přitom z Vlašimi odvezl šest gólů. Jak velká je to rána do klubového srdce?
„V první řadě to je ostuda jako hrom, pro hráče, realizační tým i vedení. Jsem strašně zklamaný, asi víc než naštvaný. To, co jsem v Prostějově viděl, bylo něco neakceptovatelného, strašný šok a takto se k tomu postavíme."

Tým má po 8 kolech 8 bodů, 16 bodů poztrácel, krčí se nad sestupovou propastí. Co lze k danému stavu říct vzhledem k předsezonním vyjádřením hrát klidný střed?
„Stojím si za tím, že hráčům a realizačnímu týmu jsme vytvořili na druhou ligu nadstandardní podmínky. Stále platí, že chceme hrát klidný střed tabulky, ale krátkodobý cíl je dostat se teď co nejdříve výše."

Ve vedení klubu sedí lidé (včetně vás), kteří hráli fotbal na vysoké úrovni. Co soudíte o nevyrovnaném fotbalovém projevu A mužstva, o plnění taktických pokynů, morálce, bojovnosti atd.?
„Nechci a nebudu hodnotit taktiku a tyto podobné věci. Ale řeknu to takto. Po zápase v Jihlavě jsem byl v kabině a řekl jsem hráčům určité věci, co se mi nelíbí, protože jsem viděl ostudný výkon už tam. Když jsem pak viděl utkání v Karviné a doma se Spartou, měl jsem pocit, že jsme se pochopili. No a pak přijde Prostějov. Trapas..."

Management vytváří hráčům Táborska nadstandardní druholigové podmínky. Hráči se zatím odměňují náladovými výkony. Jak by vedení klubu dosavadní počínání mužstva označilo? Nevděk? Lhostejnost? Nekoncentrace?
„Všichni děláme chyby a odpovědnost neseme všichni. Jak jsem uvedl, v Jihlavě jsem hráčům něco řekl. To jsem ale netušil, že budu muset po 14 dnech opět do kabiny. To, co jsem řekl hráčům tentokráte a vlastně všem v kabině, si nechám pro sebe, ale bylo to poslední varování všem a mám pocit, že jse, to řekl důrazně. Doba hájení skončila, a to platí pro všechny, mě nevyjímaje. Pokud se takto má klub prezentovat, pak je to chyba a já budu první, kdo ponese odpovědnost."

Kromě chybující defenzivy je tu další handicap: Táborsko vstřelilo v 8 zápasech pouze 5 gólů, nejméně z týmů druhé ligy. Má vedení nějaké vysvětlení, proč tomu tak je, co se zadrhlo?
„Na to je jednoduchá odpověď: ofenzivní hráči, kteří přišli jako posily, zatím očekávání neplní. Proč? To je otázka spíše na trenéry. Ale kritika padá na všechny a je naprosto spravedlivá."

Co se s danou situací dá dělat, když žádný zázračný recept neexistuje?
„Všichni v kabině si musí uvědomit, že druhá liga je těžká soutěž, vrátit se do montérek, zapojit srdce a semknout se. V opačném případě žádné pardon už nebude."

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama