Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo zvládlo zápas v Prostějově a jednoznačně vyhrálo

 
sobota, 6. května 2017, 19:38

Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice vybojovali bez problémů tři body s trápícím se Prostějovem za výhru 3:0. Dva góly dal Pešek, jeden Táborský.

V dresu Dynama se od první minuty na hřišti po dlouhé přestávce objevil útočník Richard Kalod, který vytvořil duo s Táborským. Jihočeši byli od začátku zápasu podle předpokladů lepší a měli více ze hry. Klesa, Táborský ani Pešek ale ve svých příležitostech gólovou tečku nepřidali.

V závěru Dynamo zvýšilo tlak a mělo po protiútoku Kaloda slibnou šanci, která zůstala nevyužita. Až v poslední minutě se hosté radovali. Rozhodčí po souboji domácího kapitána Hirsche s jedním z hráčů Dynama odpískal k velké nevoli domácích penaltu. A tu s přehledem proměnil Ivo Táborský, který poslal balon do protipohybu brankáře – 0:1.

Během patnácti minut ve druhé půli dali hosté další dvě branky a bylo rozhodnuto. V 54. minutě dal druhý gól Dynama Jakub Pešek, který nachytal vyběhnutého brankáře Hanouska – 0:2. A za další čtyři minuty to bylo již 0:3. Trefil se znovu Jakub Pešek, který vypálil přesně k tyči – 0:3. V 67. minutě měl další velkou šanci Táborský, ale jeho pokus vyrazil pozorný Hanousek. Z protiútoku pak mohl snížit Píchal, který nevyzrál na Křížka.

Prostějov vycítil šanci a v dalších minutách zatlačil Dynamo. V 72. minutě zakončil ve skluzu Rus těsně vedle tyče. Závěrečná patnáctiminutovka žádnou vyloženou šanci nepřinesla a Jihočeši tak získali povinné tři body.

SK Prostějov -  SK Dynamo České Budějovice 0:3 (0:1)

Branky: 54. a 58. Pešek, 45. Táborský z penalty. Rozhodčí: Ardeleau – Wilczek, Caletka. ŽK: 2:1. Diváků: 350.

Prostějov: Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch, Sus – Hladík (79. Alaverdašvili), Pančochář, Machynek (72. Čtvrtníček), Fládr – Sečkář (58. Píchal).

Dynamo: Křížek – Havel, Šourek, Kladrubský, Klesa – Benát, Čavoš, Pešek, Funda (74. Vopat) – Táborský (85. Matějka), Kalod (67. Kadula).

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Jan Škrle