Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jakub Navrátil: Jsem na hřišti od něčeho jiného, než dávat góly

 
úterý, 12. dubna 2022, 16:29

Tábor - Kapitán FC MAS Táborsko Jakub Navrátil v pátečním domácím mistrovském utkání 22. kola F:NL se Slezským FC Opava vyrovnal na 2:2, což byl i celkový výsledek. Nejen o jeho premiérovém gólu v tomto ročníku je následující rozhovor.

Po remíze A týmu s Opavou 2:2 zaznělo: bod dobrý, mohly být tři, ale také nic. Co vy na to?
Myslím, že je to přesné. Bod je asi spravedlivý a i oko diváka si přišlo minimálně v prvním poločase na své.

Vedli jste 1:0 gólem Tijaniho, ale za pět minut Opava skóre otočila. Trenér hovořil o určité nekoncentrovanosti. Proč se to podle vás Opavě povedlo?
Nekoncentrovanost a u někoho možná myšlenka, že je vše hotovo - mluvím o vyrovnávacím gólu, tedy na 1:1. Gól na 1:2 nemusel vzniknout, kdybych neudělal faul na vápně. Potom se asi projevila jistá nezkušenost našeho brankáře Martina Janáčka.

V nastavení první půle jste hlavičkou srovnal na 2:2. Jak jste viděl svůj gól?
Měli jsme standardní situaci a už při letu míče jsem věděl, že mi to letí na hlavu. Takže zbývalo jen trefit zařízení a to se mi naštěstí povedlo.

Byl to váš první gól v této sezoně, takže vás asi obzvláště potěšil, ne?
Radost jsem měl hlavně proto, že jsem zavinil druhý gól Opavy, tak jsem to tím odčinil. A že byl letos první? To je mi nějak jedno. Je pravda, že příležitostí jsem měl tuto sezonu už více a nic jsem neproměnil. Ale já jsem na hřišti od něčeho jiného, než dávat góly…(úsměv).

Znovu se vracím k remízovému výsledku. Je tedy podle vás spravedlivý?
Jak jsem už říkal, z mého pohledu asi ano. Oba týmy chtěly vyhrát a nepovedlo se to.

Teď jdou zápasy v anglických týdnech rychle za sebou, jak vám to vyhovuje?
Jak nám to vyhovuje, to se uvidí za měsíc, až odehrajeme poslední kolo v Brně. Ale obecně je lepší hrát zápasy než jen trénovat. Takhle se trénuje méně, spíše se regeneruje a jde se na další zápas.

Ve středu 13. dubna pojedete hrát do Chrudimi, která je předposlední a bojuje o záchranu. Shodneme se, že Táborsko nečeká nic lehkého. Jak se v Chrudimi prezentovat, aby nějaký bod doputoval do Tábora?
Ve druhé lize není lehkých zápasů. Musí z nás být vidět chuť a ochota zápas vyhrát. Potom se i lehčeji odpustí nějaké technické chyby.

Na podzim jste doma Chrudim porazili 1:0. Na koho z jejích hráčů si dát nejvíce pozor - Juliše, Řezníčka, Průchu?
Pozor se musí dát na všechny stejně. Ať je to Petr, nebo Pavel. Všichni umí hrát fotbal a stejně jako my i oni nás budou chtít porazit.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle