Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Petr Plachý: Výhra nad Spartou je velmi důležitá

 
čtvrtek, 7. dubna 2022, 10:47

Tábor – Obránce či záložník FC MAS Táborsko Petr Plachý má pověst dobrého střelce. V úterý rozhodl důležité druholigové střetnutí (dohrávka 20. kola F:NL) se Spartou B. Muž zápasu hodnotí právě konfrontaci se sparťanskými talenty.

Petře, není pochyb o tom, že úterní výhra nad Spartou B 1:0 je velmi důležitá. Zeptám se ale, nebyla už kabina pod velkým tlakem, aby se konečně vyhrálo?
Výhra nad Spartou je samozřejmě pro nás velmi důležitá. Nejde ale říct, že by kabina byla pod tlakem. Jen jsme věděli, že to bude těžký a herně náročný zápas.

Jak jste se na mladé sparťany připravovali, jaké jejich zbraně jste chtěli otupit?
Neměli jsme moc času se na zápas speciálně připravit, jen jsme si řekli, že Spartu musíme otupit na stranách a ze standardních situací.

Utkání jste rozhodl brankou v 77. minutě, co se vám honilo hlavou, když jste se řítil na brankáře Tůmu. Jak silné jste pak měl emoce?
Jen jsem myslel na to, že musím trefit místo mezi třemi tyčemi. A vstřelený gól? To je vždy krásný pocit, to se neomrzí.

Na pravé straně sestavy hodně spolupracujete se Leošem Vozihnojem, který vám přihrál na zmíněný na gól. Jak si na hřišti vyhovujete?
Oba víme, co od sebe můžeme čekat jak směrem do obrany, tak do útoku. Důkazem je naše společná vstřelená branka proti Spartě. Získal balon a hned jsem byl v náběhu. Takže s Leošem se mi spolupracuje velmi dobře.

Takovou pološanci jste měl v utkání se Spartou už v prvním poločase, co k ní řeknete?
Ano, to měl. A opět mi přihrával Leo. Ale tu přihrávku zpomalil jeden z obránců Sparty. A musel jsem to řešit rychle. A bohužel pro mě jsem trefil jen brankáře.

Vy sám jste za letenský klub kdysi hrál, jaké máte vzpomínky na Spartu?
Rudý dres jsem nosil deset let. Vzpomínek je strašně moc, ať už ty dobré nebo špatné. Ale převažují ty hezčí vzpomínky.

Už v pátek 8. dubna v 16:30 máte doma Opavu. Jaký to podle vás bude soupeř, myslím, jakým stylem hraje?
Budeme hrát s dalším těžkým a houževnatým soupeřem.

V dubnu vás čeká penzum sedmi zápasů, co na to říkáte?
Je to lepší. Aspoň nemusíme čekat tak dlouho na další utkání.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama