Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko uhrálo důležité tři body se Spartou B, duel rozhodl Plachý

 
úterý, 5. dubna 2022, 23:07

Tábor - Každá série jednou končí. I ta smolná. A tým Táborska po osmizápasovém čekání na vítězství získal doma tři body v dohrávce 20. kola F:NL se Spartou Praha B. Vyrovnané utkání rozhodla pěkná kombinační akce v 77. minutě. Pravé křídlo Vozihnoj vysunul kolmicí za obranu Sparty pravého beka Plachého, ten ukázal rychlé nohy a přízemní ranou překonal Tůmu - 1:0.

Táborsko nastoupilo v rozestavení 4 - 2 - 3 - 1. Svou hru postavilo na pozorné obraně. Tušilo, že sparťanští, ambiciózní a technicky vybavení mladíci budou více na míči, což se zhruba 25 minut potvrzovalo. Kromě dvou závarů vč. křižné střely Amblera si hosté zásadní situace nevytvořili. Kolem 30. minuty se osmělilo i Táborsko: do šancí, které nebyly stoprocentní, ale nadějné, se dostali Plachý, Liepa, hlavička Navrátila minula pravou tyč. Ve 41. minutě ostře pálil Holiš a sparťanský gólman měl štěstí, že rána šla doprostřed brány.

Ve druhém dějství bylo na Táborsku vidět, že tři body si chce urvat. V dobrém náběhu do gólu byl domácí Kosek, ale obrana Sparty ho včas zablokovala, po centru Koska hlavičkoval Vozihnoj bohužel vedle. Pak už přišla skvělá souhra Vozihnoje s Plachým a rozhodující okamžik střetnutí. Výhru mohl pečetit Tijani, jeho projektil ale minul levou tyč asi o metr.

Jihočeský tým vyhrál zaslouženě a připsal si sedmou výhru v soutěži. Už v pátek 8. dubna se utká o další body doma s Opavou (16:30).

Hodnocení trenéra FCT Sergejse Golubevse: "Na naší hře byla zpočátku znát nervozita, věděli jsme, co je v sázce. Naším plánem bylo hrát více ze zabezpečené obrany a vyrážet do brejků. Náš výkon se minutu od minuty zlepšoval, postupně jsme získávali na sebevědomí. V prvním poločase jsme si vytvořili několik šancí, měli jsme spoustu standardních situací. Vstřelili jsme gól po hezké kombinaci. Viděli jsme dobrý zápas s dobrou atmosférou. Musím pochválit našeho správce hřiště, který připravil fantastickou hrací plochu, která přála kombinační hře."

FC MAS Táborsko – AC Sparta Praha B 1:0 (0:0)

Branka: 77. Plachý. Rozhodčí: Starý – Váňa, Pfeifer – Hocek.  ŽK: Kosek, Mezera, Holiš, Provazník, Plachý – Červak, Turyna. Diváci: 936.

Táborsko: Zadražil – Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Holiš (90. Rydval), Javorek – Vozihnoj (84. Provazník), Liepa (75. Krch), Kosek – Tijani (90. Robakidze).

Sparta B: Tůma – Gabriel, Piško, Červak, Tvaroh (46. Gelašvili) – Ryneš (81. Šilhart), Pudhorocký (87. Vydra), Jonáš, Holoubek (81. Dao), Ambler (23. Goljan) – Turyna.
Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle