Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Kosek vstřelil za Táborsko svůj první gól a už vyhlíží duel se Spartou B

 
pondělí, 4. dubna 2022, 10:01

Tábor - Levý obránce či záložník Daniel Kosek vstřelil jediný gól A týmu Táborska v prohraném duelu 21. kola F:NL v Třinci (3:1). Dvacetiletý rodák z Pardubic se ohlíží za nevydařeným slezským zápasem, ale už zve diváky do ochozů na brzké střetnutí s rezervou Sparty Praha (úterý 5. dubna v 16:30 v Kvapilově ulici v Táboře).

Kde vidíte hlavní příčiny porážky v Třinci?
Jako hlavní z příčin vidím určitou nekoncentraci. Hned v 5. minutě prostě není možné inkasovat ze standardní situace. V podstatě to naruší celý herní plán a taktiku. A pak nás popravil smolný gól a individuální chyba.

Jaký byl ve Slezsku terén?
Terén byl ku překvapení všech v pořádku. Před zápasem se ještě odhrnoval sníh a nejprve se zdálo, že na tom nepůjde hrát kombinačně, ale opak byl pravdou. Sedělo nám to.

V 51. minutě jste vyrovnal na 1:1. Prosím o váš pohled na vstřelený gól? Radost z gólu vám asi kazí porážka, ne?
Tiji dobře zapresoval domácího stopera, který chyboval, dále se míč dostal k Vozimu, který mi to skvěle předložil podseknutým balonem, já jsem si míč zpracoval do protipohybu beka a podstřelil pod nohy na přední tyč. Jsem moc rád za první gól v Táborsku. Moc si toho vážím a jediné, co mě mrzí, že nepomohl k zisku bodů. Nicméně věřím, že mi to bude padat častěji a pomůže nám to.

Co se s Táborskem stalo mezi 65. a 67. minutou, kdy dvakrát dostalo rozhodující branky?
Bohužel, jak jsem zmiňoval, padl smolný gól, který nás vykolejil a podepsal se pod další gól ze 67. minuty, kde se stala individuální chyba. Pak už bylo velmi těžké srovnat krok.

Čas kvapí. Už v úterý hrajete doma odložený zápas se Spartou B. Stačíte zregenerovat síly?
Určitě, hned po zápase v Třinci jsme byli na regeneraci, neděle zůstala volná a pondělí nás čeká předzápasový trénink. Čas na regeneraci byl.

Bude pro vás jako slávistu utkání se Spartou B speciální? Jak na Spartu hrát, aby tři body zůstaly doma?
Bude to pro mě speciální zápas. Spoustu hráčů tam znám z reprezentací a pořád je to Sparta. Bylo by příjemné získat první tři body právě v tomto zápase, ale uvědomujeme si sílu a kvalitu Sparty. Pokud ze sebe vydáme každý 120 procent, můžeme uspět. A samozřejmě se musíme vyvarovat individuálních chyb.

Pojďme pozvat diváky na úterní důležitý duel...
Byl bych moc rád, kdyby dorazilo co nejvíce diváků. Vytvoří skvělou kulisu a atmosféru, kterou si tento zápas zaslouží. Věřím, že to bude zajímavé utkání a hlavně pro nás se šťastným koncem.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolina Kabíčková