Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC Táborsko shání trenéry k mládeži, pomůže jim se vzděláním

 
čtvrtek, 17. března 2022, 19:34

Fotbalový klub FC Táborsko chce přilákat do svých řad nové zájemce o posty mládežnických trenérů. Klub se netají tím, že erudovaných trenérů v těchto kategoriích rozhodně není nadbytek. FC Táborsko zřizuje Sportovní centrum mládeže (SCM - dorosty) a Sportovní středisko mládeže (SpSM - žáci). K těmto družstvům Táborsko shání nové trenérské tváře = zodpovědné nadšence pro fotbal, kteří mají zájem vychovávat fotbalové talenty. Klub dbá nejen na sportovní rozvoj mládeže, ale také na její morálku, vystupování, společenskou úroveň.

Jak sdělil předseda správní rady FC Táborsko Ondřej Dvořák, klub je připraven podílet se finančně na trenérském vzdělání, bez něho už dnes nelze mládež správně vést. „Jsme také připraveni se s každým trenérem dohodnout na finančních podmínkách smlouvy,“ podotkl Ondřej Dvořák. Důležitou informací pro zájemce o tuto práci je, že od loňského roku mají vedoucí pracující pravidelně s dětmi a mládeží možnost žádat u zaměstnavatele o týden dovolené s náhradou mzdy navíc. Tento týden trenéři mohou využít např. na týmová soustředění.

S novými trenéry bude spolupracovat a své zkušenosti jim předávat šéftrenér SCM v FC Táborsko, kterým je renomovaný Karel Krejčí. Ve fotbale toho zažil opravdu hodně. Působil na několika postech ve Viktorii Plzeň, se kterou slavil tři mistrovské tituly dospělých a jeden dorostenecký. Byl rovněž asistentem Pavla Vrby u české reprezentace. Jako trenér zažil atmosféru fotbalového Mistrovství Evropy 2016 ve Francii i loňského Mistrovství Evropy U21 v Maďarsku a v Slovinsku, dále zažil zápasy Ligy mistrů a Evropské ligy. Před pěti lety začal pracovat u mládežnických reprezentací ČR: vedl tým do 20 let a od února 2019 do června 2021 byl trenérem U21. Ve své trenérské kariéře působil také v Dynamu České Budějovice, 1. FK Příbram.

Karel Krejčí k náboru poznamenal, že klub disponuje velmi dobrým sportovně-technickým zázemím. Zájemci tu najdou odpovídající tréninkové podmínky. „Jsem připraven předat novým trenérům své zkušenosti včetně ukázkových tréninků. Respektuji, že v Táborsku není možné, aby většina trenérů působila v klubu profesionálně, o to si cením všech, kteří tuto práci dělají po svém zaměstnání. Přijďte do Táborska podporovat rozvoj mladých fotbalistů.“

Kontakty:
Karel Krejčí šéftrenér SCM karelkre@seznam.cz +420 603 243 292
Radek Voneš šéftrenér SPSM radek.vones@seznam.cz+420 608 643 943

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Táborsko
 


 
Reklama