Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedení FC MAS Táborsko vypsalo pro hráče prémie, pokud skončí ve druhé lize do 6. místa

 
středa, 2. března 2022, 10:55

Táborsko – S řadou zásadních změn vstoupí FC MAS Táborsko do jarní části sezony 2021/22. Klub jako takový se v létě 2022 hodlá s největší pravděpodobností zbavit firmy MAS ve svém názvu.

MAS figuroval v názvu více než 80 let (předtím ve Spartaku MAS Sezimovo Ústí). Tuto sezonu mužstvo dohraje pod názvem FC MAS Táborsko, ale jak sdělil předseda správní rady Ondřej Dvořák, místo v názvu klub nabídne jiným partnerům, nebo je možné, že do další sezony půjde s názvem FC Táborsko. „Důvodů je několik. Firma Kovosvit MAS nás už několik let nepodporuje, žádné peníze nám nedává. Navíc má firma ruské majitele, vůči čemuž se chceme v aktuální době vymezit. Nevylučujeme, že MAS v názvu zůstane, ale to by musela především skončit ruská agrese,“ uvedl Ondřej Dvořák.

Hledá se ředitel

Další velkou změnou je, že v půlce března klub opustí ředitel Josef Holub, který bude pracovat na Městském úřadu v Sezimově Ústí, kde vyhrál výběrové řízení na vedoucího odboru dopravy, investic a životního prostředí. „Není to rozchod ve zlém. Pepovi, který nás bude i nadále podporovat, gratulujeme k nové pracovní pozici. A jak to bude dál? Klub povede tříčlenná správní rada, kde jsem předsedou. Po letech se klubu vrací zkušený funkcionář František Anděl, který bude působit jako sekretář. Část pravomocí ředitele dočasně převezme současná sekretář Jiří Kolář, který bude jakousi prodlouženou rukou správní rady,“ vysvětlil Ondřej Dvořák.

Tento stav se zřejmě brzy změní. Klub hodlá k 1. květnu 2022 přivést nového sportovního manažera a k 1. září by mělo být známo i jméno nového ředitele.

Rotace hráčů

Vlajkovou lodí klubu je druholigový A tým, který po podzimu figuruje na 9. místě tabulky s 22 body. Z klubu odešli hráči Jiří Boula, Marek Icha, Jakub Drozd, David Čapek, Šimon Havrda, Rada Miranda, Jakub Matoušek. Naopak přišli či se vrátili: Kristaps Liepa (Lotyšssko), Yuri Lellis (Brazílie), Luka Robikadze (Gruzie), Martin Janáček (Dynamo), David Krch (Dynamo), Petr Javorek (Dynamo), Kevin Žižek (Slovinsko), Jan Mach (Hořovice/Králův Dvůr). Ostřílený hráč Stephano Almeida čeká na víza a měl by dorazit příští měsíc.

Mužstvo vede lotyšský trenér Sergejs Golubevs, který tým převzal po Miloslavu Brožkovi. Sergej Golubevs uvedl, že osou týmu budou zkušení hráči Jakub Navrátil, Petr Javorek, Luboš Tusjak (klub odmítl lukrativní nabídku Dukly Praha na tohoto obránce).

„Jsem spokojen, že se nám podařilo získat z Dynama Petra Javorka. Přišli i další zajímaví hráči. V zimní přípravě jsme se nesoustředili na výsledky, zajímal mě herní projev. Vyhrávat se má hlavně v soutěži. Nemám sám pro sebe stanoveno, kolik bodů chceme na jaře získat, chceme vyhrát každý zápas. Aktuálně jsme ve finální fázi přípravy, už trénujeme na trávě a chystáme se na utkání ve Vlašimi. Z 80, 90 procent mám o základní sestavě jasno,“ uvedl Sergej Golubevs, kterého těší, že až na výjimky (Pecháček, Schramhauser, Brabec) jsou všichni hráči zdraví. Po zranění už se brzy vrátí i Adam Provazník.

Trenér označil jarní část F:NL za velmi náročnou, hrát se bude i ve středu a soutěž skončí už v půlce května. „Nebude moc prostoru na trénování, často se ocitneme v rytmu zápas - regenerace - zápas. To je dobré pro hráče, ale ne pro trenéra,“ usmál se Sergej Golubevs.

Ondřej Dvořák zdůraznil, že v kádru se nachází osm odchovanců (dorostenci Svatek a Šplíchal, dále Zadražil, Schramhauser, Vozihnoj, Kubovský, Navrátil a Brabec). Předseda správní rady sdělil, že klub vypsal pro hráče velmi slušné prémie, pokud v aktuálním ročníku skončí do šestého místa tabulky.

Další přání a cíle

Klub má pro jaro i další přání i cíle: zachránit týmy U19 a U17 v jejich soutěžích, což je důležité po licence SCM, investovat na podzim do další části tribuny na stadionu Kvapilova (zakázka za 30 mil. Kč, kterou by ze 70 procent mohla podpořit NSA), pokračovat ve zvelebování sportovního areálu Soukeník (mj. nové osvětlení, asfalty, kanalizace, sauna). Do budoucna je cílem klubu převést stadion Kvapilova na město Tábor.

Ondřej Dvořák pozval veřejnost nejen na první domácí zápas F:NL v neděli 13. března s Vyškovem, ale také na exteriérovou výstavu ke 100 letům od vzniku DSK Tábor, která bude od pátku 4. března umístěna na náměstí TGM. Klub děkuje za spolupráci Technickým službám Tábora a městu Tábor.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Táborsko
 


 
Reklama