Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Adam Provazník k Dukle: Byl to vyrovnaný zápas. Obdrželi jsme smolnou branku

 
úterý, 24. srpna 2021, 15:22

Táborsko – Odchovanec mladoboleslavské kopané Adam Provazník je kmenovým hráčem FC MAS Táborsko. V aktuální sezoně nastupuje v útoku po boku forvarda Jakuba Matouška. Adam, který nedávno oslavil 21. narozeniny, se narodil ve znamení Lva. Na hřišti se skutečně často pere jako šelma, však má také na svém kontě už tři žluté karty. V rozhovoru mj. rozebírá prohru s Duklou Praha 0:1.

Adame, proč podle vašeho názoru Táborsko padlo s Duklou?
Oni dali gól, my ne. Byl to vyrovnaný zápas. Obdrželi jsme smolnou branku a po změně stran nastal kvůli dešti těžký terén, na kterém bylo obtížné něco tvořit.“ Podle trenéra Brožka předcházela jedinému a lacinému gólu Dukly chyby po autovém vhazování. Vidíte to stejně? „Ano, já jsem ztratil míč po našem vhazování a Dukla šla do útoku. Možná by se v téhle situaci hodil i faul. Bohužel soupeř toho využil a skóroval. Takové góly prostě nemůžeme dostávat a ještě k tomu v posledních minutách poločasů.

Táborsko si v utkání moc šancí nevypracovalo, jak těžké bylo se proti zkušené Dukle prosadit?
Pravda je, že Dukla má zkušený tým, ale nemyslím si, že se proti nim do útoku hrálo hůře než proti jiným týmům. My jsme si v tomhle zápase vypracovali akce, které měly potenciál, ale nedokázali jsme je využít.

Vy sám jste byl v nějaké nadějné situaci?
Já jsem měl jednu hlavičku, kterou brankář chytil, jinak k další šanci jsem se nedostal.

Jak jste jako hráči vnímali změnu terénu po prudkém lijáku ve druhém poločasu?
Terén se úplně změnil, hra se zjednodušila. Někde se míč zastavoval, někde naopak zrychloval, ale pro oba týmy byly podmínky stejné a Dukla si zvládla pohlídat vedení.

Zbrojovka Brno v prvním kole i teď Dukla vytěžily z minima maximum a odvezly si z Tábora tři body. Ve kterém utkání bylo k bodům blíže?
V obou zápasech jsme si minimálně remízu zasloužili. Proti Brnu jsme měli více příležitosti skórovat, takže tam byly body blíže.

Jak se vám hraje v útoku vedle Jakuba Matouška, v čem jste odlišní, jak si vyhovujete?
S Kubou se mi hraje moc dobře. Oba jsme typově jiní útočníci a zároveň se doplňujeme. Kuba je vysoký a chodí do většiny hlaviček, já se snažím získat míče, které on v souboji vyhraje.

Už máte na svém kontě tři žluté karty, čím to? A „bojíte“ se té čtvrté a stopky?
Pravda je, že lepší by byly místo těch karet góly, ale já věřím, že ty přijdou. V zápasech budu hrát stejně jako doteď a žlutá karta asi do konce sezóny ještě nějaká přijde. Dříve nebo později stát budu muset.

Teď vás čeká Sparta B, devítibodová jako Táborsko. Co bude na mladé sparťany platit?
Náš herní styl se, myslím, nebude nějak extra měnit. Zůstaneme u toho, co nám přineslo body v minulých zápasech.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle