Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Starší dorost Táborska čeká v nové sezóně nelehký úkol

 
pondělí, 7. června 2021, 11:27

FC MAS Táborsko vstoupí i do další sezóny se statutem SCM, který je pro klub velice důležitý, protože díky tomu může vytvořit pro hráče profesionální podmínky.

Vzhledem k tomu, že následující sezóna bude pro budoucnost klubu velice důležitá. Po závěrečném kole se bude dělat reorganizace v podobě zrušení dvou skupin České ligy dorostu a zavede se pouze jedna. Před hráči kategorie U19 tak stojí jediný cíl: umístit se v tabulce do šestého místa a tím zachovat pro klub i v další sezóně druholigovou příslušnost.

I proto dorostenecké kategorie čeká od léta hned několik změn, které by měly tréninkový proces a tím i přípravu mladých hráčů posunout opět o něco dál. První změna nastane v tom, že všechny dorostenecké kategorie se přestěhují do Yanfeng sportovního centra mládeže Soukeník, kde mají pro svou přípravu ideální podmínky v podobě dvou travnatých ploch, velkého a malého hřiště s umělým povrchem, posilovny a regenerační linky, která je momentálně ve fázi výstavby. Druhá změna se týká péče, kterou budou mít hráči k dispozici i nad rámec tréninkového procesu, a tou je spolupráce s paní doktorkou Evou Kolomazníkovou a dvěma fyzioterapeuty Václavem Kubíčkem a Karolínou Novotnou. Oba s klubem spolupracovali již v předešlých měsících, ale nyní je nastaven pevný řád jejich fungování.

V minulé sezóně se klubu osvědčil program Future tým, který vznikl ve spolupráci s trenéry „A“ týmu. Byli do něho zařazeni vybraní hráči z dorosteneckých kategorií. Tento projekt bude pokračovat i nadále. Tito hráči budou mít tréninkové jednotky navíc ke svému běžnému programu. Tyto tréninky probíhají v dopoledních hodinách, kam jsou hráči uvolňováni ze školní výuky. „I to svědčí o velmi dobrých vztazích našeho klubu se středními školami v Táboře a Sezimově Ústí. Samozřejmě pouze za předpokladu, že hráč-student, nemá ve škole problémy, protože vzdělání je pro nás velice důležité," zdůraznil Kamil Tobiáš, vedoucí trenér SCM. Některé z těchto tréninků jsou pod vedením trenérů „A" týmu, což je pro hráče více motivující.

Cílem tohoto projektu je, aby byli mladí hráči co nejrychleji aklimatizovali při přechodu do „A“ týmu. „Future tým je živý organismus, který se neustále vyvíjí a jeho obsazení se může měnit v souvislosti s výkonností a hlavně pílí našich hráčů. Nikdo zde nemá jisté místo a veškerá péče vložená do tohoto projektu je jen pro ty, kteří si to zaslouží,“ řekl Kamil Tobiáš.

Nadále bude SCM pokračovat v úzké spolupráci s „B“ týmem, kde se už v minulé sezóně představilo několik dorostenců a získávalo zkušenosti s dospělým fotbalem. „Spolupráce s trenéry Jelenem a Veseckým je perfektní a jsem za to moc rád, protože našim hráčům to pomáhá překlenout přechod do dospělého fotbalu," dodal Kamil Tobiáš.

„Samozřejmě, že celý systém, který klub nastavil pro SCM, je velice náročný po finanční stránce, a proto jsme velice rádi za podporu Jihočeského kraje, která je kolem 1,5 milionu korun,“ řekl na závěr ředitel klubu Josef Holub.

 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Markéta Velková
 


 
Reklama