Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gól oslavence Holiše přinesl jistotu, druhá liga u Jordánu zůstává

 
neděle, 23. května 2021, 22:57

Tábor – Sousedské derby s Vlašimí v předposledním kole Fortuna: národní ligy přineslo A týmu FC MAS Táborsko kýžené vítězství, které znamená, že druhá nejvyšší fotbalová soutěž je pro Tábor zachráněna.

Vítězství trefil levý obránce Holiš, který v pátek oslavil 23. narozeniny. Zajímavostí je, že stejný hráč se trefil do sítě Vlašimi i v březnovém vzájemném utkání. Stejně jako tehdy i v sobotu to přineslo 3 body.

Poslední utkání soutěže odehraje tým FCT v Praze s Viktorií Žižkov, ale to už se nemusí bát, může jen vylepšit své postavení v tabulce.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Nebudu zastírat, že po závěrečném hvizdu nám spadl kámen ze srdce. Pocítili jsme velkou úlevu. Nejhezčí pocit samozřejmě je, že jsme zachráněni. Jsem přesvědčen, a to chci zdůraznit, že to není náhoda, náš tým totiž na jaře neskutečně šlape, máme za sebou sedm zápasů bez prohry, v mužstvu je teď výborný spirit. A to se nám nevyhýbají zranění, sestavu jsme poslepovali, hráči nám vypadávají. Nicméně tým byl před zápasem bojovně naladěn, nechtěli jsme nic ponechat náhodě. Nezajímalo nás, jak se vyvíjí zápas Třince s Blanskem. Jsme rádi, že jsme si vše uhráli sami. Autorem vítězné branky byl Roman Holiš, kterému jsem v legraci řekl, že může příště dávat gól i jinému soupeři než Vlašimi. Roman nastoupil se zdravotními problémy, moc nám pomohl, zvládl alespoň hodinu hry. Klubu se tento hráč určitě vyplatil. Vlašim u nás rozhodně nehrála odevzdaně, naopak, klub měl šanci vyrovnat historický rekord – tzn. čtvrté místo v soutěži. Pro Vlašim by to byl opět velký úspěch, její hráči to věděli. Musím říct, že vrchol posledních kol jsme si užili na Dukle, tam byla z našeho týmu cítit vítězná energie, síla, nadšení. Doma proti Vlašimi jsme to dotáhli. S Viktorkou se příště pokusíme bodovat, příležitost dostanou i další hráči.“

FC MAS Táborsko - FC Sellier & Bellot Vlašim 1:0 (1:0)

Branka: 19. Holiš. Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: 45. Holiš, 51. Navrátil, 63. Provazník – 85. Ogiomade, 90. Štochl. Diváci: 180.

Táborsko: Pecháček – Almeida (44. Dybala), Navrátil, Penc, Holiš (68. Havrda) – Tolno (88. Majka), Modou, Boula, Plachý – Provazník (68. Pinc), Čapek.

Vlašim: Řehák (46. Markovič) – P. Breda, Broukal, Štochl, Svoboda – Jurásek (77. Daniel Kozel), Křišťan, Průcha, Zinhasović (64. Janda) – Bassey (72. Firbacher), Červenka (77. Ogiomade).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama