Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko si připsalo těsnou a důležitou výhru nad Blanskem

 
pondělí, 19. dubna 2021, 11:39

Tábor - FC MAS Táborsko zvítězil v důležitém druholigovém zápase nad FK Blansko 1:0, když se krátce před přestávkou trefil Čapek. Byla to hezká akce. Modou vybojoval ztracený míč, Liepa nakreslil kolmici na Čapka, který postupoval sám na brankáře Halousku a skóroval – 1:0.

Táborsko mělo vstup do zápasu parádní. Tlačilo soupeře a blízko brance bylo třeba už po hlavičce Navrátila, kterou gólman „vyplácl“ do bezpečí. Pak domácí umožnili hostům více útočit a stoper Holiš musel ve 27. minutě rychlým skokem pod míč zabránit téměř jistému gólu.

Domácí však opět hrozili, bohužel pro ně Navrátilova chytrá „zpětná“ hlavička a Tolnova prudká rána mezi tyče nezamířily. Také hosté museli zabránit gólu na poslední chvíli: ve 45. minutě jejich obrana vyhlavičkovala míč z brankové čáry. Mohlo být skoro rozhodnuto…

Druhý poločas se stal hodně bojovným představením. Domácí měli výhodné trestné kopy, ale ani Tusjak, ani de Almeida pozorného Halousku nepřekonali. Na druhé straně pomohlo Pecháčkovy k udržení nuly (po centru zprava a po hlavičkovém zakončení) břevno.  

Táborsko si připsalo pátou výhru v sezoně. O další se pojede poprat v neděli 25. dubna do Varnsdorfu.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Nejpodstatnější je, že máme tři body. Myslím si, že jsme až na několik výpadků odehráli výborné utkání – fotbalově, takticky. V prvním dějství jsme měli čtyři, pět příležitostí skórovat, vytvořili jsme si tlak, škoda, že jsme šli do kabin jen s výsledkem 1:0. Až do 70. minuty jsme dobře drželi míč. Soupeř mezitím trefil břevno, pak se dostal více do hry, kterou zjednodušil, poslal na hřiště nové hráče, kteří projev Blanska okysličili. Posledních 20 minut, to byla fotbalová válka. Jsem rád, že to naši hráči zvládli. Líbil se mi náš herní projev, soudržnost, vůle vyhrát. Byl to napínavý zápas, kterému možná chybělo více gólů.“

FC MAS Táborsko - FK Blansko 1:0 (1:0)

Branka: 44. Čapek. Rozhodčí: Lerch – Hájek, Matoušek. ŽK:  41. Modou, 86. Pecháček – 4. Aggoun, 56. Sedlo, 74. Bartolomeu, 78. Helebrand.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak (80. Dybala) – Tolno, Liepa (80. Vozihnoj), Modou, Boula, Havrda (39. Provazník) – Tolno, Čapek (90. Penc).

Blansko: Halouska – Sukup, Aggoun, Helebrand, Sedlo – Ngoma, Buchta (74. Černín), Vlachovský (63. Bartolomeu), Mach (46. T. Machálek) – Žák (80. Klusák), Lhotecký (63. Vasiljev).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama