Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápas na půdě lídra rozhodly penalty, Táborsko se vrátilo s prázdnou

 
čtvrtek, 15. dubna 2021, 12:34

Hradec Králové – Hradečtí Votroci vedou tabulku Fortuna: Národní ligy a v domácím duelu s FC MAS Táborsko zvítězili 3:0. Pomohli si dvěma penaltami a třetí zásah přidali v závěru. Jihočeši nepůsobili zejména v první půli na východě Čech vůbec špatně, ale lídra soutěže to nestačilo.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Do utkání jsme vstoupili dobře. Během pěti minut jsme šli dvakrát sami na bránu, Nielsen se při jednom protiútoku navíc zranil, další příležitost měl ve 30. minutě Majka, ale naše bolest v ofenzivě pokračuje. Chtěli jsme hrát ze zatažené obrany, zkrátit vzdálenosti, abychom eliminovali formaci záložníků soupeře. Náš tým do obrany pracoval dobře. O utkání rozhodly dvě penalty, přičemž ta první vznikla po naší hlouposti, kdy jsme faulovali hráče, který byl na cestě od naší branky. Druhý pokutový kop byl za ruku, náš hráč se mi dušoval, že to byla hruď, ale musíme to přijmout. Hradec má velmi dobrý tým, do druhé penalty jsme s ním hráli poměrně dobrý zápas. Kdybychom měli lepší kvalitu v útočné fázi, mohli jsme pomýšlet na lepší výsledek. Ofenziva nás trápí, zaměřujeme na ni v trénincích. Naše špatná ofenziva se v Hradci ukázala zcela donaha. Pro nás teď začíná klíčový boj s příštími soupeři.“   

FC Hradec Králové - FC MAS Táborsko 3:0 (1:0)

Góly: 34. a 69. J. Rada (obě pen.), 84. Donát. Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Matoušek. ŽK: 79. Donát – 45. Liepa, 68. Holiš.

Hradec: Reichl – F. Čech, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (88. Soukeník) – Prekop (62. Záviška), P. Dvořák (89. Kateřiňák), Vlkanova (83. D. Doležal) – Vašulín.

Táborsko: Slávik – Tusjak, Holiš, Penc, Dybala – Vozihnoj (83. Kubovský), Liepa, Icha (46. Boula), Havrda (73. Janošík) – Nielsen (9. Čapek, 72. Provazník), Majka.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto fchk.cz