Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko získalo druhou výhru venku, uspělo na Strahově proti Vyšehradu

 
čtvrtek, 12. listopadu 2020, 15:14

Praha – Zdá se, že koronavirová pauza A týmu FC MAS Táborsko prospěla k nabrání sil. Po znovuotevření soutěže si mužstvo přivezlo druhou mistrovskou venkovní výhru, tentokráte z dohrávky v Praze na Strahově proti Slavoji Vyšehrad. Jihočeši zvítězili 2:0 brankami Čapka a Plachého.

V tabulce jihočeskému týmu už patří 8. místo. Jsou to tři body velmi cenné, protože Vyšehrad, který má sice pouze jeden bod, ale má ve svém středu velmi zkušené hráče (Černý, Nitrianský, extáborští Vandas a Šandera).

Po bezbrankovém poločase dalo Táborsko ve druhé půli dvě branky. Krátce po změně stran zahráli hosté dlouhý balon, který domácí obránce Nitranský špatně trefil, když chtěl dát malou domů, situaci vystihl Čapek a svou šanci proměnil – 0:1. Druhou branku přidal Plachý po centru Bouly. Střelec zakončil do protipohybu brankáře Babky – 0:2. Třetí gól mohl dát Kučera, který po hezké akci s Tolnem vystřelil, ale na poslední chvíli se do ní vložil hráč domácích, který ztečoval ránu na rohový kop.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Byl to velký boj, Vyšehrad sehrál velmi kvalitní utkání. Vítězství je vybojované. Před zápasem jsem našim hráčům říkal, že Vyšehrad se bude chtít chytit, potřebuje bodovat. A na kom jiném se chytit než na konkurentovi v tabulce. My jsme měli být pro Vyšehrad odrazovým můstkem k lepším výsledkům. Jsem rád, že jsme mu to nedovolili. V prvním poločase jsme byli hodně nepřesní, málo jsme kombinovali. Ve druhém jsme zlepšili pohyb, byli jsme aktivnější a zaslouženě jsme zvítězili.
Základní sestavu jsem neměnil, hrála ta, co uspěla v Blansku, ale musím říct, že všichni střídající hráči nám výrazně pomohli. Nicméně sestavu bylo nutné po všech předchozích vynucených změnách stabilizovat. Velmi pozitivní je zjištění, že jsme ve dvou zápasech venku neinkasovali. Hráli jsme velmi dobře do obrany včetně brankáře, Vyšehrad jsme do šancí nepouštěli. Zúročili jsme naši trpělivou práci. Už zřejmě víme, jak ve druhé lize na to. Snad to bude pokračovat i příště doma s Varnsdorfem. Důležité je, že oba venkovní zápasy kluci zvládli fyzicky i psychicky. Výsledkem je, že máme šest bodů. Vyzdvihovat jedno hráče by se nemělo, ale udělám výjimku. Oba zápasy odehrál bravurně Kuba Navrátil, který potvrzuje rčení, že věk je jen číslo. Počínal si jako mladý mazák.“

FC Slavoj Vyšehrad – FC MAS Táborsko 0:2 (0:0)

Branky: 48. Čapek, 64. Plachý. Rozhodčí: Orel – Podaný, Volf. ŽK: 47. Laňka (VYS). Bez diváků.

Vyšehrad: Babka – Nitrianský, Šandera, Košút, Kubala – Laňka (62. Drobílek), M. Černý, Kříž (62. Čejka), Januška (46. Alexandr) – Vandas (62. Dočekal), Králíček (72. Vaněk).

Táborsko: Slávik – Icha, Navrátil, Dybala, Havrda (85. Penc) – P. Plachý (67. Musiol), Boula (85. Schramhauser), M. Kučera, Tolno - Majka (67. Vozihnoj), Čapek (67. Provazník).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama