Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lotyšský trenér Sergejs Golubevs: Věřím, že Táborsko začne vyhrávat

 
sobota, 7. listopadu 2020, 11:27

Táborsko – Realizační tým prvního mužstva FC MAS Táborsko od letošního léta rozšířil lotyšský trenér Sergejs Golubevs, držitel nejvyšší UEFA PRO licence, kterou hlavní trenér Miloslav Brožek studuje.

Právě Miloslav Brožek má ale velkou zásluhu na tom, že Sergejs Golubevs v Táborsku působí. „S Miloslavem Brožkem jsme se seznámili loni na jeho stáži v Lotyšsku. On strávil v mé zemi čtyři, pět dní. Naše spolupráce začala tím, že si vyhlédl hráče Ivo Minkevičse z lotyšského týmu Jelgava, kde jsem působil. Hráč šel v lednu 2020 do přípravy, nakonec jeho angažmá nevyšlo, ale s Miloslavem Brožkem jsme se spřátelili, dlouho jsme bavili o fotbale a zjistili jsme, že máme v mnohém shodné pohledy na hru. Jsem rád, že teď mohu Táborsku pomoci,“ uvedl 45letý lotyšský trenér, který letos v zimě přijel s týmem Jelgavy do České republiky k přípravným zápasům jako sportovní ředitel. Lotyšský celek se střetl se Zlínem nebo Brnem. „Miloslav Brožek opět přijel, opět jsme dlouho rozmlouvali o fotbale,“ usmál se Sergejs Golubevs.

Tomu se líbí, jakou má klub FC MAS Táborsko organizaci, strukturu. „Máme skvělé zázemí, můžeme využívat hrací plochy na Soukeníku, stadion Míru, Svépomoc nebo stadion Kvapilova. Zjistil jsem, že hráči Táborska mají vysokou úroveň. To mě příjemně překvapilo. Tým má velkou perspektivu, v kádru je hodně mladých, talentovaných fotbalistů, kteří vyrůstají vedle zkušených hráčů Navrátila, Kučery a Musiola,“ míní kouč, který je přesvědčen, že mužstvo začne sbírat body. Zatím má dva po remízách s Prostějovem a Hradcem Králové.

„Škoda, že jsme nebodovali už v Chrudimi, kde nás přibrzdily dvě červené karty. Dvě domácí prohry se Žižkovem a Ústím nad Labem připisuji tomu, že jsme nastoupili proti silným soupeřům,“ míní lotyšský odborník, který už sedm let působí jako asistent trenéra u národního týmu Lotyšska  U21. „Je to velká příležitost pracovat s mladými hráči naší země. Střetáváme se s týmy jako Německo, Anglie, Nizozemí, Belgie. Nedosahujeme sice jejich kvalit, ale například v zápase s Anglií jsme prohráli o jednu branku a nynější nejlepší střelec Premier League Calvert-Lewine se proti nám neprosadil, gól nám nedal. Stejně tak Trent Alexander-Arnold,“ uvedl Sergejs Golubevs, kterému se líbí město Tábor. Je to podle něho město příjemných lidí, kteří jsou právem hrdi na historii místa, kde žijí.

A tým FC MAS Táborsko pojede v neděli 8. listopadu v obnovené soutěži k mistrovskému zápasu do Blanska. Podle Sergejse Golubevse na jihočeské mužstvo čeká důležitý duel s týmem, který má 6 bodů. „Jsem názoru, že v Blanku můžeme vyhrát. Kdybych si to nemyslel, nemělo by ani smysl tam jezdit. Více než měsíc jsme nehráli mistrovský zápas, ale to platí i pro soupeře. Uvidíme, jak bude vypadat naše hra na hřišti. Věřím, že začneme sbírat potřebné body a důležitá vítězství,“ uzavřel Sergejs Golubevs, jehož koníčkem je rybolov.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle, FC MAS Táborsko