Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko získalo v existenčním utkání ve Znojmě tři body

 
čtvrtek, 9. května 2019, 13:21

Sedmadvacáté mistrovské utkání sehráli Táborští na Městském stadionu ve Znojmě proti místnímu celku. Z velmi důležitého přímého souboje o udržení vytěžilo cenné vítězství.

Hned ve 4. minutě se prosadil Kopřiva, když napřáhl z dálky a jeho rána se odrazila od levé tyče za čáru. Buček se natahoval po míči marně – 0:1. Domácí pak zahráli hodně riskantní malou domů. Buček zachraňoval situaci skluzem a míč poslal do zámezí. Pfeifer měl na kopačce druhou branku, postupoval ve dvojici proti jedinému obránci, avšak dlouho váhal, zda střílet nebo přihrát.

Kunca předvedl ukázkový sprint a dostal se před Šimana, ten mu ale dobře zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil do zámezí. Šandera zakroutil míč z rohového kopu přímo na bránu a Buček musel míč vyboxovat.  Do konce poločasu se již už nic nestalo a tak do kabin se šlo za stavu 0:1.

I do druhého poločasu lépe vstoupilo Táborsko. V 50. minutě Valenta využil přihrávky z levé strany a míč už jen lehce tečoval do polo odkryté brány na vzdálenější tyč, kam neměl Buček šanci dosáhnout – 0:2. O pár minut později, konkrétně v 59. minutě, Znojmo vykřesalo naději. Hormon si zpracoval na hranici pokutového území míč a z otočky zamířil na levou tyč, kam se Šiman natahoval marně – 1:2. Šiman se štěstím vyrazil Kuncův přízemní pokus před sebe, ale poblíž nebyl nikdo z hráčů Znojma.

V 66. minutě červení rozehráli standardku, volný míč se dostal až na vzdálenější tyč, kde zůstal zcela nepohlídaný Hasil, jenž hlavou poslal balón do odkryté svatyně – 1:3. V 84. minutě se štěstím udržel míč na hrací ploše Cihlář, který odcentroval míč před bránu, kde hostující obrana poprvé zaváhala, když ponechala nepokrytého protihráče a Cukovič z bezprostřední blízkosti zakončil hlavou do protipohybu brankáře Šimana – 2:3.

V závěru utkání si stáhl míč při nákopu Šiman a to bylo vše z dnešního utkání vše. Táborsko se bodově dotáhlo na Znojmo a veze tři body do Tábora. Ve 28. kole se představí na Kvapilce proti celku FK Pardubice v neděli 12. května již od 15 hodin.

Hodnocení trenéra FCT Karla Musila: „Pro nás to bylo dnes klíčové utkání. Po mém příchodu jsme si řekli, že půjdeme zápas od zápasu. Po nešťastné domácí prohře nám nezbývalo nic jiného než tady urvat nějaké body. Musím kluky pochválit za výborné vstupy do obou poločasů, v nichž jsme vstřelili velice důležité branky. Na druhou stranu jsme opět zbytečně inkasovali. Kluci hráli od první minuty to, co jsme si v kabině řekli. Získané body jsou pro nás velmi důležité. A hlavně pro hráče je to velká vzpruha sebevědomí do dalších zápasů. Jen škoda, že v závěru utkání jsme nevyužili ještě některou z našich šancí a museli jsme být napnutí až do konce utkání.“

1.SC Znojmo FK – FC MAS Táborsko 2:3 (0:1)

Branky: 59. Harmon, 84. Cuković – 3. Kopřiva, 50. Valenta, 66. Hasil. Rozhodčí: Franěk – Blažej, Hock. ŽK: 3:1 (48. Conner, 57. Kunca, 76. Šmehyl  – 49. Valenta). Diváci: 515.

Znojmo: Buček – Cihlář, Avdić (17. Conner), Cuković, Helísek – Dramé, Machalík, Mudra, Šmehyl, Kunca (62. Beganović) – Teplý (54. Harmon).

Táborsko: Šiman – Březina, Navrátil, Hasil, Šandera – Valenta (90+4. Zárybnický), P. Pilík (82. Vandas), Pfeifer (90+1. Berešík), Čermák, Kopřiva – Musiol.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková