Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsku došla trpělivost. Realizační tým byl odvolán, mužstvo povede Musil

 
pondělí, 29. dubna 2019, 18:17

U fotbalistů Táborska předčasně skončil trenér Petr Mikolanda. Vedení táborského klubu ho podle očekávání odvolalo druhý den po porážce v Prostějově 1:2 s další kandidátem sestupu. Novým trenérem byl jmenován zkušený šéftrenér mládeže Karel Musil.

Petr Mikolanda převzal Táborsko na startu zimní přípravy po odvoleném Kamilu Tobiášovi. V deseti mistrovských zápasech mužstvo nasbíralo pod jeho vedením 8 bodů s bilancí dvou výher, dvou remíz a šesti porážek a skóre 12:19.

Závěrečný los Táborska

26. Táborsko - Ústí n/L
27. Znojmo - Táborsko
28. Táborsko - Pardubice
29. Táborsko - Sokolov
30. Hradec Kr. - Táborsko

Poslední kapkou byla porážka s Prostějovem. „Trenér Petr Mikolanda, asistent trenéra Jan Kmoch a trenér brankářů Jan Klíma byli po prohře v Prostějově a předešlých neuspokojivých výsledcích odvoláni ze svých postů,“ informoval táborský klub na webových stránkách. „Důvodem jsou neuspokojivé výsledky během probíhající jarní části soutěže a pouze osm bodů po deseti jarních zápasech,“ řekl výkonný ředitel FCT Josef Holub hlavní důvod odvolání realizačního týmu.

Třetím trenérem Táborska v letošní sezoně druhé ligy bude Karel Musil, dosavadní šéftrenér mládeže. Asistovat mu bude sám ředitel klubu Josef Holub. S novými tvářemi na střídačce se Táborští představí v nedělním domácím střetnutí na Kvapilce s Ústí nad Labem (17).

Na změnu trenérů se nemělo chvátat, míní Karel Ilčík               

Podle bývalého táborského fotbalisty, organizátora a nadšence Karla Ilčíka bylo už samotné jmenování odvolaného realizačního týmu unáhleným rozhodnutím ze strany vedení klubu. „Zvláště v době, kdy se hraje o záchranu ve FNL. Navíc byli osloveni odvolaní trenéři z mužstva, které s námi hraje ve stejné soutěži o setrvání. To je velmi zvláštní,“ uvádí Ilčík k angažování bývalých trenérů ze Žižkova.

Jak stačil postřehnout společně s místními fandy, první komplikace nastaly už pár dní po příchodu Mikolandy a spol. „Za jejich působení došlo ke zbytečným odchodům hráčů (Václav Prošek, Michal Toma) a posily se také moc nepovedly (Němeček, Gebert, TouTou, Dressler ap.).“

Za velké chyby v práci dnes již bývalého realizačního týmu považuje: „Časté a zbytečné změny ve složení základní sestavy a tím nesehranost jednotlivých řad, nesmyslný systém nakopávaných míčů bez jakékoliv mezihry a to má mužstvo tvořivé hráče jako Frýdek, Pfeifer, Valenta, Kučera. Herní systém pouze na náhodu, totéž u standardek. Malá motivace hráčů k záchraně - chyběla bojovnost a nasazení. Necitlivé změny v mužstvu – například v derby s Dynamem nastoupil v brance 18letý Adam Zadražil, aniž by předtím odchytal jedinou minutu. Taková malá poprava talenta. Nedostatečné koučování hráčů ve hře a necitlivé střídání, například s Viktorkou Žižkov za stavu 1:1 jsme měli již v 60. minutě vystřídáno. Co kdyby se třeba zranil brankář?“ kroutí hlavou Ilčík nad trenérskými přehmaty.

„Z těchto poznatků se naskýtá otázka, zda by nebylo lepší ponechat ve funkci hlavního trenéra Kamila Tobiáše. Znal prostředí, udělal by kvalitní zimní přípravu a určitě by dal mužstvu lepší koncepci a kvalitněji doplnil kádr, což bylo i moje přání,“ říká, že odvolání kouče Tobiáše považuje za předčasné a unáhlené. „Závěrem podotýkám, že jsem v hodnocení odvolaného realizačního týmu vycházel ze zápasů, které jsem viděl, dále názorů bývalých hráčů staré gardy a místních fandů,“ dodá Ilčík.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle