Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko povalilo lídra z Hané a v tabulce je desáté

 
neděle, 19. března 2017, 20:59

Táborsko podruhé na jaře doma vyhrálo, když v televizním přenosu porazilo lídra tabulky a favorita postupu do první ligy Sigmu Olomouc 2:0. O branky Jihočechů se ve druhém poločase se postarali nadprůměrně inteligentní hlavičkou Džafić a Nešický po průnikové přihrávce skvěle hrajícího Javorka.

Zápas se hrál na těžkém terénu, dva dny před úvodním hvizdem téměř v kuse silně pršelo. Jihočeši se s náročným terénem skvěle vypořádali a uštědřili Hanákům druhou porážku v druholigové soutěži a první na jaře, ba co - Sigma na jaře poprvé inkasovala.

Hosté zahájili střetnutí náporem a ukázali, že jsou fotbaloví. Do první šance se přesto dostal domácí tým po voleji Javorka, který se otřel o záda bránícího hráče a pokračoval rohovým kopem. Táborsko hru brzo vyrovnalo, ale štěstí mělo ve 43. minutě, kdy Chorý zblízka zabubnoval na břevno Tomy branky.

Po přestávce Táborsko ukázalo svou útočnou sílu. V 53. minutě nastal kolaps v olomoucké defenzivě, když brankář Reichl chyboval při vyběhnutí, obránce Radaković míč špatně odkopl a „lišák“ Adnan Džafić v 53. minutě hlavičkovým lobem otevřel skóre. V 69. minutě navedl elegantní Javorek míč ke středu hřiště a do klasické české uličky uvolnil Aleše Nešického, který ve sprintu s klidem husitského válečníka prostřelil Reichla podruhé.

A Táborsko mohlo Sigmu srazit rozdílem třídy, neboť v 77. minutě se pěknou akcí blýskl střídající Ciku a mohl přidat třetí branku. Táborsko mocně dychtilo po třech bodech a zaslouženě je získalo po velmi kvalitním výkonu. Jihočeský celek se v tabulce posunul na 10. místo.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Jsme šťastní, že jsme zvítězili nad tak kvalitním týmem, jakým je Olomouc. Věděli jsme, že Sigma je v laufu, že vyhrává, že má v tabulce náskok k postupu do první ligy. K zápasu jsme přistoupili velmi zodpovědně, nechtěli jsme opakovat naše zaváhání v Třinci. Díky píli a agresivitě se nám podařilo vstřelit dva góly. Moji hráči na hřišti plnili pokyny, které jsme si řekli. Pomohla nám chyba gólmana Olomouce a hlavička Džafiće, pak se nám podařilo po pěkné kombinaci dát ještě jednu banku. Soupeř trefil v prvním poločase břevno, ale my jsme před tím měli velkou příležitost Javorkem. Dokázali jsme vepředu udržet balon a vzadu jsme si s dlouhými balony Sigmy poradili, naši obranu výborně dirigoval Navrátil. Žádný balon nám v defenzivě nepropadl. Jsem rád, že se nám podařilo zaslouženě vyhrát a věřím, že tři body proti Olomouci budou povzbuzením do dalších kol.“


FC MAS Táborsko – SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Góly: 53. Džafič, 68. Nešický.

Rozhodčí: Ginzel – Pochylý, Polák. ŽK: Chorý (Olomouc). Diváci: 473.


Táborsko: Toma – Zavadil, Navrátil, Toml, Klusák – Kučera – Džafić, Javorek, Nešický (90. Běloušek), Mršić (65. Ciku) – Musiol (83. Mrázek). Trenér Roman Nádvorník.

Olomouc: Reichl – Sladký, Škerle (73. Yunis), Radaković, Vepřek – Zahradníček (60. Petr), Houska, Plšek, Falta – Buchvaldek (46. Manzia), Chorý. Trenér Václav Jílek.


Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle