Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O prohře Táborska rozhodl brzký gól Janušky

 
úterý, 5. března 2019, 10:14

Za prvním střetnutí jarní části druhé ligy cestovalo Táborsko do Ostravy. Soupeřem jim byl MFK Vítkovice, klub s bohatou tradicí, který letos slaví 100 let.

Špatné začátky zápasů trápily Táborsko celý podzim a změna nenastala ani po zimní přípravě. Ospalý vstup do utkání rozhodl o celém utkání, byť se Táborští po přestávce zlepšili, měli převahu, ale zdolat zhuštěnou obranu Vítkovic se jim nepodařilo.

Osmá minuta se ukázala jako klíčová. Z první šance a první střely na branku dali domácí rozhodující gól. Po centru před malé vápno se zblízka prosadil Jiří Januška, posila z Příbrami.

Táborští zahrozili ve 28. minutě po rohu Valenty, který propadl na zadní tyč, ale Dressler se netrefil z úhlu mezi tyče. Další zajímavé momenty už podprůměrný první poločas nenabídl.

Po přestávce se domácí především bránili, přesto mohli skórovat opět Januškou, který nastřelil břevno. Jihočeši byli daleko aktivnější, ale přímo ohrozili vítkovickou branku jen po dvou pokusech aktivního Valenty. Ten druhý ve třetí minutě nastavení povedenou ranou z 20 metrů k tyči zlikvidoval pohotový brankář Květon.

„Prvních deset minut jsme vůbec nezachytili, do toho jsme dostali gól nejmenším hráčem na hřišti. I když jsme se na situace ve velkém vápně připravovali, tohle byla hrubá chyba. Čáru přes rozpočet nám udělalo zranění Dresslera. Druhý poločas už byl z naší strany daleko lepší, domácí se samozřejmě zatáhli a poctivě bránili. My jsme si stoprocentní šance nevytvořili. Odjíždíme sice s nulou na kontě, ale příslibem je hra ve druhém poločase,“ uvedl na pozápasové tiskovce trenér Táborska Petr Mikolanda, který na vítkovickém stadionu nebodoval v letošní sezoně ani napodruhé.  S Žižkovem tu prohrál na podzim 0:2.

MFK Vítkovice – FC MAS Táborsko 1:0 (1:0)

Branka: 8. Januška. Rozhodčí: Lerch – Lakomý, Mojžíš. ŽK: 4:0 (Holiš, Matěj, Mišinský, Miker). Diváci: 688.

Vítkovice: Květon – Celba, Mikula, V. Cverna, Surzyn – Pašek, Motyčka, Januška (84. Miker), Holiš (80. Matěj), Vasiljev – Chvěja (71. Mišinský).

Táborsko: Šiman – Dressler (40. De Almeida), Navrátil, Březina, Klusák – P. Pilík, Valenta, Čermák, Gebert (57. Frýdek), Kopřiva (77. Pfeifer) – Musiol.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Karolína Kabíčková