Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prvoligová Příbram na Táborsko nestačila

 
sobota, 2. února 2019, 17:43

Pro Táborsko již osmé přípravné utkání se odehrálo na UMT ve Voticích. Soupeřem mu byl celek 1.FK Příbram. Pro příbramské fotbalisty to bylo poslední utkání před ostrým startem jarní části první ligy. Pojďme se stručně ohlédnout za dnešním utkáním.

Výkop utkání obstarali táborští fotbalisté. Úvod utkání byl spíše o poznávání soupeře a brankáři mohli být v klidu, jelikož hráče na obou stranách zastavil zdvižený praporek. To změnila 11. minuta, kdy si našel za obranou míč Voltr a brankáře Šimáně prostřelil – 1:0. Táborští sice reklamovali ofsajd, ale bezúspěšně.

O pár minut mohlo být srovnáno. Kodad přihrávkou našel volného Kopřivu, ale jeho následnou střelu vyrazil reflexivně Kočí. Z následné dorážky se neprosadil ani Čermák. Ve 32. minutě už se modří radovali. Pilíkův centr si našel Frýdek a hlavou míč uklidil k tyčce Kočího branky – 1:1. Příbramští se nestihli ani vzpamatovat a Táborsko otočilo skóre. Opět se prosadil Frýdek – 1:2.

Do druhého poločasu Příbram i Táborsko lehce prostřídaly základní jedenáctku. V dresu Táborska se objevili i dvě čerstvé zahraniční posily, které tam jsou zatím na zkoušku. Tou Tou a  Kuffour. V 53. minutě Pilíkova přihrávka našla zmiňovaného Tou Toua, který Kočího bez problémů prostřelil – 1:3.

Po následné rozehrávce Příbram ztratila míč a Pilík se prosmýkl rozhozenou příbramskou obranou. Jeho střelecký pokus však skončil jen na tyči, od které se míč odrazil na penaltu, odkud ho za záda brankáře Kočího uklidil opět Tou Tou – 1:4. Závěr utkání proběhl již bez nějakého velkého závaru a rozhodčí ukončil zápas za stavu 1:4.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Krásné vítězství. Zatím jsme v přípravě třikrát vyhráli a pokaždé 4:1. Takže máme chuť po dalších brankách. Příbram měla utkání jako generálku. Sice se to hrálo na umělce, ale hrála velice dobře. My jsme byli efektivní. První poločas se mi líbil jak herně, tak i nasazením.
Ve druhém poločas jsme zkoušeli další hráče, které tu máme na testování. Hned se dobře ukázal dvoumetrový urostlý útočník Tou Tou. Tím se hra rychle změnila a myslím si, že jsme dnes vyhráli zaslouženě. Kluci plnili to, co měli, Příbram druhý poločas také vystřídala a bylo to trošku z její strany ochuzené. To, co jsme si řekli na Maltě, tak dnes fungovalo lépe než při utkáních, která jsme tam sehráli. Mám zároveň radost i z těch čtyřech vstřelených branek.

Do prvního mistráku nám chybí tři zápasy a víme na čem zapracovat, abychom jarní část zvládli, a zachránili se. Jsem rád, že v kádru nemáme žádné svalové zranění, to znamená, že hráči zátěž absorbují dobře. Máme tam sice nějaká zranění po faulech, tým funguje tak, jak má. Máme dobré zázemí i regeneraci. Tréninky už se snažíme specifikovat k mistrovskému utkání.“

Další utkání čeká hráče Táborska v sobotu 9. února od 10:15 s Benešovem. Střetnutí se odehraje na UMT v Benešově.

1.FK Příbram – FC MAS Táborsko 1:4 (1:2)

Branky: 11. Voltr – 33. a 35. Frýdek, 53. a 54. Tou Tou.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr (46. Nitrianský), Tregler, Mingazov (46. Průcha), Skácel - Kilián, Rezek (69. Polák), Katidis, Fantiš - Voltr.

Táborsko: Šiman – Navrátil (60. Ngimbi), Hasil (46. Zárybnický), Pilík (65. Rondič), Kodad (65. Schramhauser), Musiol (46. Tou Tou), Klusák, Březina (60. Čermák), Čermák (46. Januška), Kopřiva (65. Vozihnoj), Frýdek (46. Kuffour).

Napsal(a) Karolína Kabíčková | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama