Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo si v přípravě hravě poradilo s Velvary

 
čtvrtek, 31. ledna 2019, 15:40

Klidnou výhru zapsali českobudějovičtí fotbalisté proti Velvarům a vyrovnali svoji bilanci na dvě výhry, remízu a dvě prohry. S třetiligovým celkem si černobílí hravě poradili 2:0, když se o branky postarali Martan a Kladrubský.

Dynamo nastoupilo do posledního utkání před soustředěním v Chorvatsku prakticky na dvě jedenáctky. Jihočeši byli od úvodu aktivnější a dle očekávání měli míč u svých kopaček. Slušné pozice si vytvořili Mršič a Ledecký, ale pálili slabě do rukavic brankáře hostů. Větší možnost měl po centru Řezáče v patnácté minutě Mršič, ale zblízka nedokázal přehodit gólmana Měsíčka.

Tempo hry nebylo příliš vysoké, hosté prakticky jen bránili a kupily se jejich fauly. Jihočeši se však po standardních situacích nedostávali do zakončení. Výjimkou byla devětadvacátá minuta, kdy centr Mršiče ukázkově uklidil do sítě hlavou Provod, ale gól neplatil kvůli údajnému postavení mimo hru. Horejšův tým se tak dočkal až v samotném závěru prvního dějství. V předposlední minutě vyrazili hosté kupředu, o míč přišli a záhy pykali. Mršič našel Řezáče, ten ve vápně oslovil Ladislava Martana, který vsítil svůj první gól za Dynamo.

O pauze oba celky notně prostřídaly své řady, na obrazu hry se toho moc nezměnilo. Hodně vidět byl Táborský, ale střelecky se mu tentokrát nedařilo. Nevyšlo to ani po hodině hry, kdy zkušený forvard Dynama pravou nohou netrefil balon ideálně. Podruhé se skóre měnilo v 66. minutě, kdy Grajciarův roh doletěl až k Jiřímu Kladrubskému, který z voleje pěkně skóroval.

Velvary hrály po celý průběh duelu ostře a místy až nevybíravě, což dělalo vrásky především domácím trenérům. Zatímco Havel s Čavošem po drobném ošetření utkání dohráli, pět minut před koncem musel ze zápasu odstoupit s poraněným kotníkem Matěj Helešic. Když pak v závěru Měsíček vytáhl pěknou ránu Wermkeho, naladili se Jihočeši na cestu do Chorvatska výhrou 2:0.

SK Dynamo ČB – FC Slovan Velvary 2:0 (1:0)

Branky: 44. Martan, 66. Kladrubský. Rozhodčí: Kotalík – Vrchota, Pečenka. Diváci: 50.

Dynamo: Křížek (46. Luksch) – Řezáč (46. Kladrubský), Novák (46. Havel), Fišl, Provod (46. Helešic, 87. Provod) – Čavoš, Grajciar – Martan (46. Šplíchal), Gebert (46. Javorek), Mršič (46. Wermke) – Ledecký (46. Táborský).

Velvary: Měsíček – Šalda (46. Kalaš), Obrtlík, Ludvík, Para – Polák, Tenkl, Nosek, Vopat (46. Doležal), Pavlíček – Kafka (46. Müller).

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama