Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko podlehlo Brnu, na Maltě si zahraje o bronz

 
sobota, 19. ledna 2019, 23:47

Semifinálové utkání Tipsport Malta Cupu a celkově páté přípravné utkání Táborska neskončilo postupem do finále. V cestě mu stála Zbrojovka Brno, která poslala na hřiště velmi silnou sestavu. Utkání se odehrálo na Národním stadionu Ta Qali na ostrově Malta.

Brno vstoupilo do utkání aktivně a jako první ohrozilo branku neškodnou střelou, se kterou si Táborští obránci poradili. Brno vyslalo za vápnem další přízemní střelu, ale výrazně ji chyběla přesnost mezi tři tyče Kotěrovyi brány. Maltský rozhodčí odpískal faul na Rondiče, Pilík poslal centr až před brankáře, ale míč na poprvé odvrátila obrana a další nákop vzal do náruče brankář Halouska.

V 10. minutě se radovala z úvodní branky Zbrojovka. Vraštil si perfektně našel míč po centru z rohového kopu a poslal pohotově míč do branky – 0:1. Zbrojovka pokračovala v aktivní hře a následný centr na poslední chvíli ubránili hráči Táborska. Ngimbi velice dobře a čistým skluzem vypíchl míč, ale následná rozehrávka již tak zdařilá nebyla. Po delší době zahrozili právě hráči Táborska, ale ostrý centr letěl opět pouze do rukavic brankáře Halouska.

V závěru poločasu sehrálo Brna vydařenou akcí na nabíhajícího Barise, který levačkou netrefil branku. Tohle brněnského hráče muselo zamrzet. I nadále jsou aktivnější hráči Zbrojovky, ale na šance byl zápas velmi chudý.

O poločase v obou týmech proběhly změny. Táborsko se stalo vyrovnanějším soupeřem a začalo se více zapojovat i do útočné fáze. Ovšem v úvodu druhého poločasu byli diváci spíše svědky přihrávek a odevzdávání míčů na obou stranách, než nějakého nebezpečného ohrožení branky. Velkou šanci měl Pilík, který si našel centr a z voleje chtěl vystřelit. Míč mu skočil víc než chtěl a ohrožení Halouskovy branky se nekonalo ani tentokrát.

Zbrojovka se dostala do brejku, ale s následnou střelou si skvěle poradil Kotěra. Veliká chyba Táborska znamenala šanci pro Zbrojovku. Ve vápně ale při střele z kličky uklouzl Škoda. Hráči v modrém v posledních minutách utkání měli míč více na svých kopačkách, ale k ničemu to nevedlo. V 89. minutě po rychlém rozehrání a přečíslení přišel centr z pravé strany, kde stál volný Škoda, jenž hlavou poslal míč přesně na bližší tyč – 0:2. Po následném rozehrání rozhodčí ukončil utkání.

Další utkání čeká na Táborsko v pondělí 21.1 od 11:00 hod. O 3. místo na turnaji bude bojovat s prvoligovou Mladou Boleslaví, která podlehla v semifinále Slovanu Bratislava.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Na úvod to pro oba týmy to byla obrovská změna. Včera jsme trénovali jen hodinu na přírodní trávě a neměli možnost si osahat přímo tento stadion, ale je to zase něco jiného než na co jsme zvyklí z umělky. Dneska tam bylo obrovské množství chyb v rozehrávce a taktice kvůli mladické nezkušenosti. Za to jsme byli potrestáni. Dalo by se říct, že jsme vůbec nevystřelili na bránu. Ve chvílích, kdy jsme měli zisk míče, tak jsme udělali hrozně moc doteků. Chyběla nabídka. Od obránců bych si představoval lepší balony dopředu. Ale výkon i přes tyto nedostatky byl odběhaný. Stále jsme v přípravě. Výsledky sice chceme, ale je to také o kondici. Ta se nejlépe nabírá při zápase. Dnes jsme nechali odpočívat i některé hráče s ohledem na pondělní utkání. Protože jsme věděli, že budeme hrát s Boleslaví nebo Bratislavou dle toho, kdo v tomto utkání prohraje. Předpokládáme, že to bude velice náročné utkání a proto jsme chtěli trochu pošetřit síly. Brno mělo dnes mnoho šancí a to se mi nelíbí. Defenziva nefungovala tak jak by měla. Na závěr je dobré, že jsme si zaběhali na přírodní trávě při krásném počasí, ale negativem je výsledek a předvedená hra.“

FC MAS Táborsko – FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

Branky: 10. Vraštil, 89. Škoda. Rozhodčí: Spieri – Debono, Petrovic.

Táborsko: Kotěra – Hasil, Březina, Ngimbi (70. Zárybnický), Berešík (46. Vozihnoj), Pfeifer (46. Kopřiva), Pilík, Kodad, Čermák, Traore (46. Schramhauser), Rodič (67. Musiol).

Brno: Halouska - Šural (85. Sukup), Vraštil, Kryštůfek, Eismann (61. Bartolomeu, 75. Jurásek) - Štepanovský (75. Jambor), Krejčí, Bariš (61. Sedlák), O. Vintr - Přichystal (61. Zikl) - Magera (46. Škoda).

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková
 


 

Reklamní sdělení

Reklama