Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S ligistou propásli začátek. Teplice Němečka nešetřily

 
středa, 16. ledna 2019, 22:19

Čtvrté přípravné utkání odehrálo Táborsko na půdě prvoligových Teplic. Na novém umělém trávníku ale nezachytilo začátek utkání, srazilo ho individuální chyby a tak si z Teplic odvezlo nálož šesti inkasovaných branek. V sestavě Táborsko nastoupilo několik teplických hráčů. O místo čerstvě bojují mladíci Kodad a Němeček, od začátku sezonu hostují v Táborsku Hasil, Berešík a Zárybnický.

Úvod utkání Táborsko nezastihl zrovna v dobrém rozpoložení. Hráči se nestihli na teplické umělce ještě pořádně ani rozkoukat a Němeček lovil míč ze sítě. V 5. minutě po chybě v obraně obstřelil hostujícího brankáře Žitný – 1:0. Tepličtí stále měli míč pod kontrolou a v 11. minutě si do vlastní sítě míč po centru Hory srazil Zárybnický – 2:0. Teplice hrály ve velkém tempu a v 17. minutě přidaly třetí gól. Míč do prázdné branky doklepl opět Žitný – 3:0.

Táborsko se ne a ne probrat a trvale se usadit před teplickou brankou se zdálo nemožné. Ve 28. minutě Hyčka utekl po pravé lajně a přesným centrem našel před brankou Žitného, jenž přesnou ranou uzavřel hattrick – 4:0. Táborští hráči nestíhali a hned ve 31. minutě inkasovali znova. Krásná kombinace po ose Hora – Hyčka skončila u Kučery, jenž míč uklízel do prázdné branky – 5:0. Pro Táborsko byl poločasový hvizd rozhodčího Klímy vysvobozením.

Trenér Mikolanda i Tepličtí provedli o poločase několik střídání. Na hře Teplic to nebylo skoro znát, ale Táborsko se herně trochu zvedlo. Průnik Rondiče skončil ranou vedle domácí branky, kterou hájil ve druhém poločase Plachý.

Po přestávce tempo opadlo

V 63. minutě se z branky radovalo i Táborsko. Rondič využil hrubku Knapíka a přehodil obloučkem Plachého – 5:1. Bohužel za pár minut Táborská obrana opět chybovala a tuto příležitost využil ranou z bezprostřední blízkosti střelec dnešního utkání Žitný a připsal si čtvrtou branku v utkání – 6:1.

Schramhauser pak poslal centr pouze do rukavic Plachého. Kombinovaná sestava Teplic už nepůsobila příliš nebezpečně a v těchto momentech hry se převážně bránila. V 85. minutě rozhodčí Klíma pískl pro domácí penaltu. Kvapík ale míč poslal vysoko nad Zadražilovu branku. V závěru utkání zkusil vystřelit N'Gimbi z velkého vápna, ale domácí Plachý si se střelou poradil. Po odkopu od branky rozhodčí Klíma ukončil utkání. Domácí se radovali z vysoké výhry 6:1. 

Příští utkání odehraje Táborsko v sobotu 19.1 od 11:00 se Zbrojovkou Brno. Utkání se hraje na Maltě, na národním stadionu Ta Qali v rámci semifinále Tipsport Malta Cupu. Živě ho vysílá TV kanál NovaSport1!    

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Začátek utkání byl hrozný. Ve čtvrté minutě branka po chybě gólmana, v jedenácté minutě vlastní branka a v patnácté minutě téměř další vlastní branka. Za stavu 3:0 pro domácí se s Teplicemi hrát nedá. Za první poločas to byla absolutní hrůza. Absolutní nedostupování hráčů. Hráli jsme jak žáčci. Druhý poločas už měl nějaké parametry, i když Teplice vystřídaly. I nadále měly na hřišti Trubače a další dobré hráče. Poločasovou remízu beru. Ale takhle se prezentovat nechceme a hrát se nedá.“

FK Teplice – FC MAS Táborsko 6:1 (5:0)

Branky: 5. Žitný, 11. Zárybnický (vlastní), 15. Žitný, 28. Žitný, 31. Kučera, 68. Žitný – 63. Rondič. Rozhodčí: Klíma – Fišer, Petřík.

Teplice: 1. poločas: Soukup – Hyčka, Jeřábek, Knapík, Krob – Soungole, Ljevakovič – Hora, Kučera, Žitný – Vošahlík. 
2. poločas: Plachý – Shejbal, Čmovš, Knapík, Soungole, Luts, Trubač, Kuchta, Radosta, Žitný, Jeřábek.

Táborsko: Němeček (46. Zadražil) – Navrátil, N'Gimbi, Zárybnický (46.Hasil), Kodad (73. Kopřiva), Musiol (46. Rondič), Klusák (46. Traoré), Vozihnoj (65. Pfeifer), Pfeifer (46. Březina), Čermák (60. Schramhauser), Kopřiva (46. Berešík). 

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková