Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nitra přečkala všechny táborské útoky. Za první porážkou stála nepřesná muška

 
neděle, 13. ledna 2019, 22:54

Třetí přípravné utkání odehrálo Táborsko v rámci zimní Tipsport ligy v neděli dopoledne. V Líšni narazilo na zahraničního soupeře – FC Nitra ze Slovenska. I přesto, že Táborští byli v utkání lepším týmem, podlehli Nitře brankou z penalty.

V úvodu zápasu Nitra velmi dobře presovala. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale diváci moc šancí neviděli. Ngimbi hlavičkoval vysoko nad branku. Frýdek s Březinou vybojovali rohový kop, ale zakončení mezi tři tyče chybělo. Ve 30. minutě musel střídat kvůli zranění Pfeifer, do kterého nevybíravě zajel Vrábela. Za zákrok uviděl od rozhodčího Julínka oprávněně žlutou kartu.

O pár minut později sudí Julínek nařídil pokutový kop pro Nitru. K míči se postavil Taiwo. Brankář Toma si sice na ránu k pravé tyči sáhl, ale míč nedokázal vytěsnit mimo tři tyče – 0:1. Kodad několikrát vybojoval rohový kop, ale bohužel žádné Táborské zakončení nezamířilo do sítě Nitry.

O poločase proběhlo několik změn, jak v dresu Táborska, tak i soupeře z Nitry. Táborsko pokračovalo v aktivní hře a Nitra spíše presovala a tahala za kratší konec utkání. Klusák spolu se Schramhauserem zkusili průnik po levé straně. Nitra tento zajímavý pokus ale úspěšně zastavila. Poté se Táborsko usadilo před vápnem Nitry, ale k žádné střele se nedostalo. Po dalším rohovém kopu se k míči dostal NGimbi, ale zakončil vysoko nad branku. Poté zahrozila Nitra po špatné rozehrávce, ale Zavadil výborně přerušil hru odkopem míče do autu.

Zanedlouho mohlo být srovnáno. Ze slibné standardní situace, kterou rozehrával Klusák, si míč našel jeden hráč Táborska, ale branka nebyla uznána z důvodu těsného ofsajdu. Schramhauser mohl jít sám na brankáře, ale opět si nepohlídal ofsajd. U míče se ocitla na chvilku Nitra – konkrétně Danek, jehož střela skončila u obránců Táborska. V 81. minutě centr Klusáka našel Traorého, který hlavičkoval k levé tyči. Brankář Šípoš ale parádním skokem vyrazil na další roh. Následně po průniku Vozihnoje končí míč v autu a po výkopu brankáře Šípoše ukončil rozhodčí Julínek dnešní zápas.

O případném postupu na FINAL FOUR Tipsport ligy, které se letos hraje na Maltě, rozhodne odehrání posledních zápasů ve všech skupinách. Předem můžeme říct, že Hradec Králové, Jablonec a Baník Ostrava nemají zájem se FINAL FOUR a týdenního soustředění na Maltě zúčastnit. 

Příští utkání nás čeká ve středu 16.1 od 14 hod. Tentokrát na půdě prvoligových Teplic.   

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Hráli jsme velice dobře. Opět jsme si nechali dát branku z penalty. Je špatně, že ze tří branek, které jsme tu inkasovali, jsou dvě z penalty. Ale koukáme na to z pohledu únavy a nezkušenosti mladých hráčů. Kluci velice dobře odpracovali druhý poločas. Nitru jsme nepustili téměř vůbec na naši polovinu. Měli jsme pět slibných šancí a Nitra jen dvě plus rozhodující penaltu. Nitra proměnila penaltu a my jsme své šance využít nedokázali. Sice jsme prohráli, ale jsme spokojeni s tím jak zápas kluci odmakali. Budu se opakovat, že je to stále příprava, ale takováhle prohra vždy zamrzí.“

FC MAS Táborsko – FC Nitra 0:1 (0:1)

Branka: 35. Taiwo (pen.).
Rozhodčí: Julínek – Batík, Dohnalem.


Táborsko: Toma – Zavadil, N’Gimbi, Prošek (46. Traoré), Klusák, Vozihnoj, Pfeifer (31. Kodad), Březina (60. Musiol), Berešík, Kopřiva, Frýdek (46. Schramhauser).

Nitra: Šípoš – Fabiš, Dubeň, Farkaš (77. Niba), Chovanec (46. Šurnovský), Macho, Vrábel (68. Vestenický), Kóňa, Charizopulos (46. Guláš, 79. Kunik), Valenta (46. Danek), Taiwo.

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama