Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Úspěšný vstup do Tipsport ligy a povedená premiéra Petra Mikolandy

 
čtvrtek, 10. ledna 2019, 10:38

Pod novými trenéry se Táborsko vydalo na úvodní zápas Tipsport ligy do Brna, kde se střetlo s domácí Zbrojovkou. Soupeř byl mírným favoritem, ale v utkání se lépe prosadilo Táborsko a dokázalo Zbrojovku porazit 4:1.

Úvod utkání ovládli domácí, když hned ve třetí minutě šly po chybě Šandery zásluhou Zikla do vedení – 1:0. V první momentu všem proběhlo hlavou podzimní mistrovské utkání, kdy jsme z Brna odjížděli s debaklem. Možná i tato vzpomínka ale Táborsko nakopla a přebralo otěže zápasu.

Po pravé straně jsme sehráli kombinační akci, kterou zakončil Frýdek přehozením vyběhnutého Flodra a bylo srovnáno – 1:1. O pár minut později vystřelil z hranice velkého vápna Berešík a s pomocí břevna míč skončil v síti – 1:2. Táborska bylo plné hřiště a domácí si nevěděli rady. Ve 20. minutě to už se Zbrojovkou vypadalo špatně. Po akci z pravé strany doklepával do prázdné branky Prošek – 1:3.

Zbytek poločasu jsme kontrolovali hru a Zbrojovka ohrozila Zadražilovu branku až ke konci poločasu z rohového kopu. Míč si ovšem stáhl do své moci mladý Zadražil.

Během poločasové přestávky trenér Mikolanda vyměnil kompletní sestavu, až na brankáře Zadražila. Brno se snažilo něco vymyslet, ale buď vyhořelo na obraně, brankáři a nebo netrefilo ani branku. A tak Táborsko navýšilo skóre utkání, kdy se po individuální akci prosadil Pfeifer – 1:4.

Pár minut na to Kroutil, který se dostal do šance, vystrašil Zadražila, ovšem ani tentokrát neuspěl. Posléze zakončoval pohotově Krejčí jen těsně vedle Zadražilovy branky. Brno si vytvořilo tlak, ale Zadražil vytáhl dva výborné zákroky a znemožnil Zbrojovce skórovat. S přibývajícím časem Táborsko hlídalo čas a drželo balón na své polovině. Zbrojovka v závěru zápasu už nic nevymyslela a tři body do tabulky zimní Tipsport ligy si připisují Táborští.

Příští utkání je čeká hned v sobotu 12. ledna od 10:30 hod., kdy se představí opět v brněnské skupině Tipsport ligy proti druholigovému Znojmu. 

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Je začátek přípravy, oba celky trénují teprve tři dny. Utkání místy nebylo optimální, jak bychom si představovali. Máme široký kádr. Každý poločas odehrála jiná desítka hráčů v poli, aby měli stejné herní vytížení. Takhle na začátku přípravy je to těžké hrát hned utkání. Proto jsem rádi, že se nikdo nezranil. Na klukách bylo vidět, že to jde a umí hrát fotbal. Zatím tu práci odvádějí skvěle. Mají náročné tréninky. Výsledek se počítá. Pořád je to Zbrojovka Brno. Musíme se koukat dál. O víkendu hrajeme opět v Líšni se Znojmem a Nitrou. Ale kdybychom takto hráli na jaře, budeme spokojeni.“

FC Zbrojovka Brno – FC MAS Táborsko 1:4 (1:3)

Branky: 3. Zikl – 10. Frýdek, 16. Berešík, 20. Prošek, 62. Pfeifer.
Rozhodčí: Cieslar – Pelikán, Dohnálek. ŽK: 1:0 (Jurásek).


Brno: Floder – Štepanovský, Gáč, Pavlík, Eismann (46. Vraštil) – Krejčí, Moučka, Sedlák (46. Bariš) – Bartolomeu (46. Přichystal), Zikl, Jurásek. Trenér Pavel Šustr.

Táborsko, 1. poločas: Zadražil – Šandera, Navrátil, Zárybnický, Klusák – Čermák, Berešík – Prošek, Frýdek, Pilík – Musiol.
2. poločas: Zadražil – Kodad, Březina, Zavadil, Hasil – Kopřiva, Kučera – Fejfar, Schramhauser, Pfeifer – Traoré. Trenér Petr Mikolanda.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Petr Nečas (FCZB)
 


 
Reklama