Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté FC MAS Táborsko na bruslích

 
pátek, 7. prosince 2018, 18:48

Ve čtvrtečním dopoledni se na zimním stadiónu v Táboře utkali druholigoví fotbalisté Táborska v tradičním hokejovém klání Modří versus Bílí.

Losování se ujal sparťanský mladíček Christian Frýdek, který klasickým způsobem z hromady hokejek určil jejího majitele a vybral borce do obou týmů.

V zajímavém duelu prokázali borci v  modrém  lepší  pohyb a střeleckou pohotovost zaslouženě zvítězili v poměru 13:4.

U vítězů se střelecky dařilo Lukáši  Poučkovi a Zbyňku  Musiolovi, kteří zatížili konto borců v bílém každý po třech trefách. U hráčů v bílém se Karel Hasil a Vojta Šandera trefili dvakrát.

Roli nahrávače opět skvěle splnil Martin Kučera, který si připsal pět kanadských bodů za gólové přihrávky. „Taky jsem dal jeden gól a to už se mi dlouho nepovedlo,“ okomentoval svoje vystoupení spokojený Martin.

V souboji gólmanů měl navrch Michal Toma, který měl výhodu pevné obrany, kde dominoval masér Rosťa Mrzena a Vojta Šandera. Na protější straně v bílých barvách skvělé okamžiky spolu s těmi slabšími předváděl nový sportovní manažer a generální sponzor Vojtěch Milko. „Je vidět, že dříve určitě chytal, má výborný postřeh a lapačku, ale za tak děravou obranou více dělat nemohl,“ zhodnotil s obdivem výkon brankáře Kuba Navrátil.

Přítomné diváky zaujal zejména výkon Lukáše Poučka, který jasně na ledě dominoval. „Ten by určitě pomohl táborským hokejkám, a taky  Musiol  a Šandera nejsou špatní.“ Svérázným stylem bruslení přiváděl Venca Prošek soupeře do role smějících se statistů. „Ale dva góly jsem vstřelil, jak jsem se k soupeřově brance dostal,  to si nepamatuju,“ smál se  Próša.

Všechno pečlivě sledoval a zapisoval Vojta Zárybnický, takže  vše proběhlo v poklidu. S předáváním cen pomohl záložník Petr Nerad a tak hlavní rozhodčí duelu Karel Ilčík  spolu se svým poradním  týmem  se velkou měrou podíleli na  povedeném  utkání, které ukončilo podzimní sezónu fotbalistů Táborska.

Po společném obědě a přáním všeho nejlepšího do nového roku se fotbalisté a realizační tým odebrali do svých domovů. Samozřejmě hlavní přání všech  byla  záchrana Fortuna národní  ligy pro město Tábor a táborské fanoušky.

Sestavy: Modří  - Michal Toma, Lukáš Pouček, Václav Prošek, Pavel Pilík, Martin Kučera, Zbyněk Musiol, Petr Kolář, vedoucí mužstva, Rosťa Mrzena, masér, Jakub Kopřiva. Bílí – Vojtěch Milko, David Klusák, Lukáš Novák, Martin  Berešík, Jakub Navrátil, Vojtěch Šandera, Karel Hasil, Adam Zadražil. Góly stříleli Pouček, Musiol 3, Prošek, Pilík, Mrzena 2, Kučera  - Hasil, Šandera 2. Velké poděkování patří vedení HC Tábor za zapůjčení dresů a nezbytného vybavení.

1. ročník turnaje ve stolním tenisu fotbalistů FC MAS Táborsko

Přihlášení fotbalisté byli rozlosováni do dvou skupin. Ze skupiny A postoupili Michal Toma, Jakub Kopřiva, Martin Kučera, Pavel Pilík. Ze skupiny B postoupili Martin Berešík, Lukáš Novák, Zbyněk Musiol, Petr Nerad. Po dalších vyřazovacích bojích zvítězili ve finále Pavel Pilík (na snímku) nad Martinem Berešíkem a o 3. místo Michal Toma nad Jakubem Kopřivou.

Celkové pořadí turnaje: 1. místo Pavel Pilík, 2. místo Martin Berešík, 3. místo Michal Toma, 4. místo Jakub Kopřiva, 5. místo Lukáš Novák, 6. místo Zbyněk Musiol, dále se umístili Martin Kučera, Petr Nerad, Václav Prošek, Karel Hasil, Jakub Navrátil, Oly Otmar, David Klusák. Turnaj se odehrál v hale stolního tenisu na zimním stadiónu v Táboře. O organizaci a regulérnost turnaje se postarali Karel Ilčík, David Březina, Pavel Vandas a Lukáš Pouček.

 
 
Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Jan Škrle