Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Střeleckém ostrově se odehraje mezistátní utkání

 
čtvrtek, 11. října 2018, 08:32

V pondělí 15. října se po dlouhých sedmi letech odehraje na Fotbalovém stadionu Střelecký ostrov reprezentační utkání. V rámci utkání U20 Elite Tournament se na jihu Čech představí týmy České republiky a Anglie. Výkop zápasu bude v 18 hodin.

Na Střeleckém ostrově se reprezentační týmy představily naposledy v březnu roku 2011, kdy v rámci kvalifikace o Mistrovství Evropy 2012 vyhrál tehdy A-tým České republiky na Lichtenštějnskem po gólech Baroše a Kadlece 2:0. Nyní se v Českých Budějovicích představí dravé mládí, k vidění bude totiž atraktivní souboj mladíků Česka a Anglie ve věkové kategorii U20.

V sezoně 2017/18 český národní tým U20 obsadil v Elite Tournament v osmičlenné skupině výborné třetí místo, když za sebou nechal vyspělé fotbalové státy, jakými jsou například Itálie, Portugalsko nebo Nizozemsko.

Také letos se U20 Elite Tournament hraje ve stejném modelu. V osmičlenné tabulce hraje každý s každým jedno utkání. Češi hrají doma zápasy s Portugalskem, Anglií, Švýcarskem a Nizozemskem. Venku pak na mladé Čechy čekají zápasy v Německu, Polsku a Itálii. Český národní tým do turnaje vstoupil v úvodu září porážkami v Německu (2:3) a doma s Portugalskem (2:4). Před zápasem v Českých Budějovicích se ještě čeští mladíci představí 10. října v Polsku.

V reprezentaci České republiky do dvaceti let má zastoupení i Dynamo České Budějovice. Asistentem trenéra Karla Krejčího je Jiří Kohout, který vykonává také funkci asistenta trenéra Davida Horejše. V nominaci nechybí ani sparťanský záložník ve službách Dynama Filip Havelka a na hřišti se objeví dost možná také Lukáš Pfeifer, který v minulosti působil v Dynamu a nyní jako hráč Viktorie Plzeň hostuje v FC MAS Táborsko.

Nominace Česka U20 pro zápasy v Polsku a s Anglií
Brankáři: Martin Jedlička (DAC Dunajská Streda), Jan Šiška (FC Fastav Zlín)
Obránci: David Douděra (FK Dukla Praha), Denis Granečný (FC Baník Ostrava), Libor Holík (FC Fastav Zlín), Dominik Plechatý (FC Sellier&Bellot Vlašim), Daniel Souček (FK Dukla Praha).
Záložníci: Jan Fortelný (FC Sellier&Bellot Vlašim), Filip Havelka (SK Dynamo ČB), Dominik Janoušek (1.FC Slováko), Jan Král (FK Mladá Boleslav), Ondřej Lingr (MFK Karviná), Lukáš Pfeifer (FC MAS Táborsko), Jakub Rezek (1.FC Slovácko), Michal Sadílek (PSV Eindhoven), Emil Tischler (FK Pardubice).
Útočníci: Jakub Klíma (FK Pardubice), Antonín Růsek (FC Zbrojovka Brno), Ondřej Šašinka (FC Baník Ostrava), Patrik Žitný (FK Teplice)

Reprezentační utkání mezi Českem a Anglií U20 se na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích odehraje v pondělí 15. října se začátkem v 18 hodin. Otevřené budou všechny tribuny stadionu a vstup bude stát 50 Kč.

Napsal(a) Aleš Strouha/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle