Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko bralo při rozjezdu jara tři body

sobota, 4. března 2017, 21:31

Fotbalisté Táborska zvládli úvodní zápas jarní části druhé ligy, když v domácím prostředí zdolali předposlední Vítkovice 3:2. Výhra se ale nerodila lehce. Dvěma góly se blýskl Adnan Džafić, v těžkých chvílích se při šancích soupeře vyznamenal brankář Michal Toma.

Vítkovice touží po záchraně a na Soukeníku předvedeným výkonem ukázaly, že nejsou bez šancí. Táborsko potrápily až do samého závěru a podle obou trenérů by utkání spíše slušela remíza. „Na nás možná trochu dolehl i fakt, že jsme hráli v týdnu druhý těžký zápas,“ poznamenal na tiskovce domácí kouč Roman Nádvorník.

Hosté začali útočně, Toma musel už ve 3. minutě zasahovat proti ráně Hlavsy mířící pod břevno. Skóre se ale měnilo na druhé straně po precizně kopnutém trestného kopu Džafičem přímo do šibenice. Hosté otevřeli hru a rozhodně jen nebránili. Gólman Toma musel několikrát řešit vážné situace a gólové parametry měla hlavně hlavička Kovaříka. Domácí jednička inkasovala až po centru Juřeny a zakončení Texla.

Po půlhodině hry předvedlo Táborsko rychlý kontr a centr z levé strany zužitkoval nabíhající Musiol, který přišel v zimě právě z Vítkovic. „Mrzí mě, že když jsme šli do vedení, místo abychom se uklidnili a hráli v pohodě, jsme naopak zalezli a úplně přestali hrát. Zkrátka góly měly opačný efekt a kluky vůbec nenakoply,“ poznamenal Nádvorník, že postrádal u svých hráčů klid.

Ofenzivní fotbal pokračoval i v dalších minutách. Nešický ani vítkovický Kovařík na brankáře nevyzráli. Klíčový okamžik nadešel čtyři minuty po změně stran. Sudí Berka nařídil penaltu za ruku a Džafič zamířil přesně po zemi k tyči. Rozhodnuto ale zdaleka nebylo. „Hlavně ve druhém poločase jsme měli herní převahu, zpočátku spíš platonickou, později už intenzivnější včetně tří šancí, jimž však chybělo důraznější zakončení,“ litoval vítkovický trenér Ivan Kopecký.

Ostravané snížili po akci náhradníků Fialy se Szotkowským a zdramatizovali závěr, v němž sahali po vyrovnání. „Vlastní hloupostí jsme Vítkovice pustili do hry, musíme poděkovat Tomovi, že nás v klíčových momentech podržel. Na druhé straně dobře vím, že první mistrovská utkání bývají složitá a těžká. Nejdůležitější je, že jsme jej zvládli. Občas totiž týmu spíš pomůže takhle odpracované vítězství,“ hodnotil vydřené body Roman Nádvorník.

„Po průběhu jsme samozřejmě zklamáni výsledkem, bod jsme si jednoznačně mohli odvézt. Domácím jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. A hlavně ve druhé půli jsme si vytvořili tlak,“ dodal Ivan Kopecký, trenér Vítkovic.

FC MAS Táborsko - MFK Vítkovice 3:2 (2:1)

Góly: 9. a 49. (pen.) Džafič, 31. Musiol - 24. Texl, 79. Szotkowski. Rozhodčí: Berka - Myška, Horák. ŽK: Klusák - Vaněk. Diváci: 742.

Táborsko: Toma – Navrátil, Toml, Klusák, Zavadil – Kalvach – Džafić, Javorek, Nešický (80. Kučera), Ciku (67. Mršić) – Musiol (90+2. Běloušek). Trenér: Nádvorník.

Vítkovice: Květon - Cverna, Mikula, Prajza, Honiš - Hlavsa, Texl, Vaněk, Ondráček (46. Mišinský), Juřena (71. Fiala) - M. Kovařík (61. Szotkowski). Trenéři: Kopecký, West.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle