Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SOUTĚŽ: Dynamo útočí na čtvrté vítězství. V cestě je neporažený Prostějov

 
pátek, 10. srpna 2018, 06:36

Vstup do sezony fotbalistům SK Dynamo České Budějovice vyšel na výbornou. Po třech zápasech mají Jihočeši ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE plný počet bodů a dělí se o čelo soutěže. V neděli chtějí získat další tři body. Nováček z Prostějova přijede ale se silným kádrem. Díky soutěži půjde 10 čtenářů na zápas zdarma!

Pouze čtyři týmy mají po třech zápasech plný počet bodů – Dynamo, Vysočina Jihlava, Hradec Králové a Ústí nad Labem. Další dva celky (Prostějov a Varnsdorf) mají pět bodů a snaží se udržet na dohled čelu soutěže. A právě Dynamo s Prostějovem se utkají na jihu Čech ve 4. kole. Ve hře je hned několik faktorů – prodloužení domácí série vítězství, prodloužení série obou týmů bez prohry či prodloužení překvapivé série prostějovského týmu bez prohry.

Jenže i přes fakt, že Prostějov je nováček soutěže, nemusí hosté nejen v neděli patřit mezi otloukánky. Že by chtěli ve druhé nejvyšší soutěži hrát déle než epizodní jednu sezonu, potvrdili v týdnu, když angažovali z Brna velezkušeného Jana Poláka. Podle dostupných informací by sice Polák v neděli hrát neměl, ale i tak přijede Prostějov se zkušeným mančaftem. Na trávníků by se měli představit hráči jako Schuster, Janíček nebo Kroupa, kteří mají již něco odehráno.

Prostějov na startu sezony možná překvapil sám sebe, když v zápasech se Žižkovem (0:0), v Třinci (2:0) a s Vlašimí (2:2) získal velmi slušných pět bodů. Prostějov vyhrál uplynulý ročník Moravskoslezské ligy s luxusním náskokem 10 bodů na Velké Meziříčí. Kromě Karla Kroupy a Aleše Schustera jsou v sestavě dále zkušení Martin Sus či slovenský brankář Miloš Bréda.

Nedělní zápas na Střeleckém ostrově začne tradičně v 17 hodin a Dynamo by znovu mělo nastoupit v kompletní sestavě. Otázka visí pouze nad útočníky, a to v dobrém slova smyslu. Nejnovější posila David Ledecký hrál v minulém zápase v základu, předtím nastupoval od první minuty Jan Pouček a naopak střídající Ivo Táborský dal již dvě rozhodující branky.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: SK Dynamo České Budějovice – 1. SK Prostějov 17:00 NE

Jihočeský fotbal rozdává ve spolupráci s klubem 10 vstupenek, které si po dvou rozdělí pět výherců. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 20. hodiny následující otázku a čekat na slosování, které zveřejníme v článku.

Lístky si mohou výherci vyzvednout v informačním centru u hlavní brány stadionu Střeleckého ostrova v ulici Emila Pittera dvě hodiny před začátkem zápasu a musí se prokázat občanským průkazem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Soutěž skončila! Výherci: Klára Rychlá, Dušan Laszák, Jakub Kopecký, Josef Vácha, David Slenc

Napsal Michal Heřman | Foto Jan Luxík