Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko trápí koncovka a špatné začátky

 
pondělí, 30. července 2018, 15:55

Ve druhém kole vyrazili Táborští do Šluknovského výběžku, kde je hostil tým FK Varnsdorf. Utkání opět rozhodla branka z úvodu prvního poločasu.

Úvod zápasu patřil domácímu Varnsdorfu, který byl aktivnější a nepouštěl Táborsko na svou polovinu. Domácí šli do vedení již ve třetí minutě, když Barac vyslal přesným centrem do úniku Rudnytskyho, jenž přihrávkou na hranici vápna našel osamoceného Heppnera, který zamířil přesně k tyči.

Po rychlé úvodní brance převzalo otěže zápasu Táborsko, které se hnalo za vyrovnáním. Po Porcalově chybě ve 35. minutě zachytil laxní rozehrávku Ndiaye, který poslal míč do sítě. Hlavní sudí ale gól neuznal pro zahrání rukou při přebírání míče. Po prvním poločase tedy domácí vedli nad Táborskem 1:0.

V druhé půli se Táborsko odvážně tlačilo za vyrovnáním. V 78. minutě domácí Ondráček s Dordičem atakovali hosty při rozehrávce a přineslo to ovoce. Dordič se dostal do zakončení a mířil k levé tyči. Michal Toma ale předvedl skvělý zákrok a podržel Táborsko. Vyrovnání mohlo přijít v 86. minutě, kdy byla pořádná skrumáž před Porcalem. Ten ale dokázal nadvakrát chytit gólovou šanci. Varnsdorf si tak připsal první tři body do tabulky. Táborsko odjelo bez bodu.

Táborsko se ve 3.kole F: NL střetne doma v neděli 5. srpna od 17 hod. s MFK Vítkovice.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Dnešní zápas se mi hodnotí strašně těžko. Jestliže jsme říkali po zápase s Hradcem, že jsme měli na to získat bod, tak dnešní utkání bylo ještě víc herně markantní než proti Hradci. Naše převaha byla drtivá, ale bohužel nejsme schopní se ve vápně zorientovat tak, abychom některou situaci proměnili v branku a zápas zvládli. Tohle je kámen úrazu, který nás hrozně tíží a sráží dolů. Herně jsme dneska byli jednoznačně lepší. Domácí kromě gólové situace téměř nic nepředvedli.“

FK Varnsdorf - FC MAS Táborsko 1:0 (1:0)

Branka: 4. Heppner. Rozhodčí: Pechanec – O. Černý, Poživil. ŽK: 3:2 (12. Heppner, 81. Zbrožek, 88. Novák – 49. Navrátil, 60. M. Kučera). Diváci: 902.

Varnsdorf: Porcal – Rudnytskyy (C), Kozma, Kouřil, Heppner – Barac (83. Novák), Zbrožek, Bláha, Ondráček – Kocourek (69. Dordić) – Dzaba (62. Schön).

Táborsko: Toma – Klusák (87. Zárybnický), Ngimbi, Navrátil (C), Šandera – P. Pilík (62. Ch. Frýdek), M. Kučera, Pfeifer (74. Musiol) – Vandas, Ndiaye, Valenta.

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková