Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko chce hrát ve středu tabulky

 
pátek, 20. července 2018, 10:03

Výrazné změny proběhly v letní přestávce u loni čtrnáctého Táborska. Trenéra Romana Nádvorníka vystřídal Kamil Tobiáš, post šéfa klubu bude po Tomáši Samcovi zastávat Josef Holub. K pohybům došlo i v hráčském kádru, který opustily opory Nešický s Mrsičem. Další novinky a plány do nadcházející sezony představil účastník FNL na čtvrteční tiskové konferenci.

Slovo Josefa Holuba

„Chceme hrát ve středu tabulky. Nebudu říkat, jaké místo to znamená. Už jsem hráčům říkal, že chceme, aby odevzdali sto procent na hřišti v každém zápase. A pak uvidíme, na co to bude stačit. Myslím, že fotbalově nejsme na tom špatně. Chtěli bychom mít hlavně klidné jaro a ne jako letos kdy to byl boj o záchranu až do předposledního kola. Rozpočet se bude pohybovat v rozmezí 16- 18 miliónů korun. Naplnění rozpočtu výrazně pomohl i příchod nového partnera Zaječická Hořká, který se objeví na přední straně dresu,“ řekl výkonný ředitel klubu Josef Holub.

Slovo Kamila Tobiáše

„Těší mě hlavně přístup hráčů v přípravných zápasech. Příprava se vydařila, je na čem stavět, ale až mistrovská soutěž ukáže, jak na tom jsme. Jediný neúspěch v přípravě vidím turnaj v Počátkách, kdy jsme zkoušeli varianty složení jedenáctek, které nám absolutně nefungovali. Po turnaji jsme se vrátili k osvědčené skladbě. Jsem spokojen i se změnami v kádru, které proběhly během letní přestávky,“ uvedl na tiskovce trenér Kamil Tobiáš, který přešel k A-týmu od táborského dorostu.

Kapitán jako táta

Opět v roli kapitána a vůdce týmu bude do nové sezony vstupovat stoper Jakub Navrátil. Ten se usmál a v nadsázce řekl, že jako zkušený nemusí nosit kužele a branky. „Když zvážním… tak řeknu, že mladí hráči často zatím nevědí, co je profesionální druholigový fotbal. Jsem tu od toho, abych jim pomohl, aby se posunuli ve fotbalovém rozvoji a mohli klubu všechno vrátit třeba tím, že je klub zpeněží,“ uvedl kapitán. Ten odmítl názor, že by letní příprava byla oproti přípravě pod Romanem Nádvorníkem náročnější. „Bylo to dáno spíše intenzitou a skladbou tréninkových jednotek, které se daly lépe strávit. Já osobně jsem s přípravou neměl problém,“ uzavřel Jakub Navrátil.

Změny a novinky pro fanoušky

Podstatnou novinkou je změna hracího dne. „Od letošní sezony budeme hrát domácí utkání v neděli odpoledne, začínáme v 17 hodin. V sobotu se hraje spousta zápasů v nižších soutěžích, tudíž od změny u nás očekáváme vyšší návštěvnost. Příznivci fotbalu půjdou v sobotu na svůj místní tým v nižší soutěži a v neděli mohou jít na druhou ligu na Táborsko. Spouštíme také nové webové stránky, kde se po dnešním nafocení objeví všichni naši hráči, včetně nových posil," oznámil ředitel Josef Holub. Další tribuna, která se měla postavit během jara, se příznivci zatím nedočkali. „U její výstavby máme problémy s projektovou dokumentací. Chceme ale vše zvládnout a poskytnout divákům zase větší komfort," dodal Josef Holub.


Výsledky v přípravě:

FK Teplice – FC MAS Táborsko 3:0 (2:0), FC MAS Táborsko – 1.FK Příbram 4:0 (1:0), FC MAS Táborsko – kemp HFU 3:0 (1:0), FC MAS Táborsko – MFK Chrudim 1:4 (1:3), FC MAS Táborsko – FC Sellier & Bellot Vlašim 0:2 (0:0), SK Dynamo České Budějovice – FC MAS Táborsko 1:3 (0:1), SK Slavia Praha U21 – FC MAS Táborsko 2:3 (1:0)

Změny v kádru:

Příchody: Karel Hasil (FK Teplice – H),   Martin Berešík, Vojtěch Zárybnický (FK Teplice) , Pavel Pilík (volný hráč), Lukáš Pfeifer (FC Viktoria Plzeň – H), Ibrahima Ndyaie (Španělsko), Christian Frýdek( AC Sparta Praha – H),

Odchody: Jan Satrapa, Jan Peterka (oba konec smlouvy), Daniel Souček (Slavia – konec hostování), Václav Dudl (Sparta – KH), Filip Blecha (Bohemians – KH), Zdeněk Linhart (konec prof. kariéry), Aleš Nešický (Liberec), Matej Mrsič (Č. Budějovice), František Mysliveček (Loko Vltavín – H)

Soupiska Táborska pro sezonu 2018/19:

Brankáři: Michal Toma, Adam Zadražil, Lukáš Novák.
Obránci: David Klusák, Karel Hasil, Martin Ngimbi, Vojtěch Zárybnický, Jakub Navrátil, Petr Zavadil, Vojtěch Šandera
Záložníci: Tomáš Valenta, Leoš Vozihnoj, Pavel Pilík, Martin Berešík, Martin Kučera, Jakub Kopřiva, Lukáš Pfeifer, Christian Frýdek, Pavel Vandas, Václav Prošek.
Útočníci: Zbyněk Musiol, Ibrahima Ndiaye.
Realizační tým: Kamil Tobiáš (hlavní trenér), Jaroslav Mašek (asistent trenéra), Kamil Čontofalský (trenér brankářů), Petr Kolář (vedoucí týmu), Rostislav Mrzena a Petra Kupsová (maséři), Josef Balík (lékař).

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Daniel Pekař