Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko se neprosadilo, Hradec získal tři body

 
pátek, 25. května 2018, 22:08

Na gól v závěru prvního poločasu a proměněnou penaltu nedokázali táborští fotbalisté v páteční derniéře odpovědět. Snaha se jim nedala upřít, ale když Musiol neproměnil ani penaltu, bylo jasné, že body poputují na východ Čech.

Začátek patřil Táborsku. Nejprve se zastřeloval Mrsič, Šandera střílel jen do boční sítě. Ve 26. minutě měl na kopačce velkou šanci opět Mrsič, když po individuální akci vypálil prudce těsně vedle horního rohu Vízkovy branky. Za pár minut ohrozil gólmana Vízka nebezpečnou střelou Nešický a zakrátko zachraňovala hradecká obrana po závaru před Zavadilem. Těsně před odchodem do kabin udeřil z prvního pokusu na branku Hradec. Vlkanova našel Pázlera a nejlepší střelec FNL svým 21. gólem propálil Zadražila - 0:1.

Táborsko mohlo vyrovnat v 50. minutě po akci aktivního Mrsiče, který přihrál na nabíhajícího Nešického, ten ovšem z jasné pozice přestřelil. V 65. minutě vyrazil brankář Zadražil Haškovu ránu na roh. Šest minut nato fauloval ve vápně jeden z táborských obránců střídajícího Kropáčka a Vlkanova z penalty dělovkou doprostřed zvýšil na 0:2.

V 82. minutě získali výhodu pokutového kopu i domácí. Mršiče nedovoleně zastavil Plašil. Musiol poslal míč doprostřed branky, ale Vízek střelu pod břevno vyrazil.

Hradce Králové si odvezl vítězství 2:0, pro končící realizační tým v čele s hlavním trenérem Karlem Havlíčkem to byla úspěšná rozlučka. Táborští se propadli na čtrnácté místo, první nesestupové. FNL opouští Frýdek-Místek a po dnešku i Vítkovice.


FC MAS Táborsko -  FC Hradec Králové 0:2 (0:1)

Branky: 45. Pázler, 73. (pen.) Vlkanova. Rozhodčí: Lerch – Vitner, Poživil. ŽK: 1:2 (86. N'Gimbi – 43. M. Černý, 45. Pázler). Diváků: 846.

Táborsko: Zadražil – Zavadil, Navrátil, N'Gimbi, Šandera – Nešický, M. Kučera, Blecha (46. Vandas), Mysliveček (69. Kopřiva), Mršić – Musiol (84. Vozihnoj).

Hradec: Vízek – Hašek, Čech, Martinec, Plašil – Černý, Eliáš, Janoušek, Martan – Vlkanova (81. Šípek), Pázler (63. Kropáček).

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Karolina Kabíčková (video)