Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Infarktový závěr v Ústí. Táborsko srovnávalo v nastavení

 
pátek, 13. dubna 2018, 20:22

Jako na houpačce probíhalo páteční střetnutí Táborska na stadionu sestupem ohroženého Ústí nad Labem. Jihočeši dvakrát vedli, domácí stačili vždy odpovědět a v poslední minutě se přiblížili vítězství třetím gólem. Táborsko se ale nevzdalo a i přes vyloučení N'Gimbiho vyrovnalo v 92. minutě po rohovém kopu střídajícím Zavadilem.

Červenočerné Táborsko vlétlo do utkání s odhodláním nedat soupeři nic zadarmo, což potvrdilo hned z kraje zápasu. V 5. minutě našel Musiol volného Vandase, který neomylně poslal míč k nehlídané levé tyči a poprvé měnil údaje výsledkové tabule. Ústí se však nenechalo tímto tempem zaskočit a vědomo si výhody domácího hřiště, snažilo se svou chybu bezodkladně napravit. Poločas se odehrával v rychlém sledu událostí, kdy ani jeden z brankářů nepolevoval ze své ostražitosti.

Hrálo se na obou polovinách hřiště a gólové šance se nevyhýbaly ani jedné ze stran. V 25. minutě ovšem proti Táborsku byla nařízena penalta, k jejímu úspěšnému provedení se postavil čelem ústecký Pilík a bylo vyrovnáno. Po pokutovém kopu se tempo trochu uklidnilo. Ve 43. minutě ještě Ústečtí zahrozili z rohového kopu, ale na skóre se nic nezměnilo. Do kabin odcházeli hráči za stavu 1:1.

Dotáhli v oslabení

Druhý poločas zahájilo Táborsko rohovým kopem, který ale nepřinesl kýžené ovoce, ale již v 63. minutě mohli Jihočeši zvedat ruce nad hlavu. Zaváhání domácího hráče potrestal Musiol a poslal Táborsko podruhé do vedení. Arma se však nenechala zahanbit a již pět minut na to odpověděla na Musiolovu trefu gólem Miskoviče k Tomově pravé tyči. Bylo srovnáno 2:2.

V 80. minutě přišla ovšem pro Táborsko ledová sprcha, kdy N´Gimbi obdržel druhou žlutou a automaticky červenou kartu a byl nucen opustit hrací plochu. Jeho chyba se hostům vymstila a v 89. minutě inkasovali gól, když nedokázali uhlídat domácího Jindráčka a ten otočil na 3:2. Tábor ještě ovšem neřekl poslední slovo a v druhé nastavované minutě, kdy týmu na pomoc přispěchal i brankář Toma, protlačil Zavadil do brány poslední střelu zápasu a srovnal na konečných 3:3.

„Před hráči musím smeknout a pochválit je, protože pracovali až do konce a dokázali v sobě najít morální sílu a vytvořit si ještě na poslední chvíli tři gólové šance a jednu dokonce proměnit. Takže před nimi opravdu dnes smekám. Tento bod je pro nás opravdu důležitý a věřím, že se Znojmem se nám příští týden povede minimálně stejně dobře,“ zněla část hodnocení Romana Nádvorníka. Celý komentář táborského trenéra zhlédněte v přiloženém videu.


FK Ústí nad Labem – FC MAS Táborsko 3:3 (1:1)

Branky: 25. P. Pilík (pen.), 68. Miskovič, 90. Jindráček – 5. Vandas, 63. Musiol, 90+2. Zavadil. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Melichar. Delegát: Ulrich. ŽK: 0:1 (N'Gimbi). ČK: 0:1 (80. N'Gimbi po 2 ŽK). Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13. Diváků: 548.

Ústí: Vašek – J. Peterka, J. Pokorný, Kingue, Šnirc – P. Pilík (77. Drame), Martykán (61. M. Zeman), Ťok, F. Novotný – Miskovič – Jakubov (70. Jindráček).

Táborsko: Toma – Prošek, N'Gimbi, Navrátil, Souček – Vandas (73. Blecha), Šandera, Nešický (82. Klusák), Kučera – Mršić – Musiol (87. Zavadil).

Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková (+video)
 


 
Reklama