Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na začátek jara přišlo Dynamo o bod v nastavení

 
pátek, 9. března 2018, 20:36

Druhou polovinu sezony začali černobílí prohrou na půdě východočeského Hradce Králové. Svěřenci trenéra Davida Horejše po většinu zápasu prohrávali, když v 31. minutě otevřel skóre utkání Vlkanova. Jihočeši se dočkali vyrovnaní v sedmdesáté první minutě, premiérovou branku v budějovickém dresu si připsal Filip Hašek. Rozhodnutí přineslo nastavení druhého poločasu, když se trefil Marek Plašil.

Do prvního jarního utkání vyslal David Horejš předpokládanou sestavu. Z nových posil se v základní sestavě ukázali Vondra, Hašek i Sajčič. Na druhé straně v brance nechyběla opora s kapitánskou páskou Radim Ottmar, od začátku hrál i exbudějovický Jiří Funda. Začátek zápasu se nesl v poklidu, oba týmy se nikam nehnaly a hrálo se převážně ve středové části hřiště. První vzruch přišel ve čtrnácté minutě, kdy míč proskákal celým vápnem Dynama a skončil těsně vedle.

Do dobré příležitosti se dral i Martan, ovšem jeden z budějovických obránců na poslední chvíli dobře zasáhl a nedopustil šanci domácím. Budějovičtí měli v 24. do té doby největší šanci zápasu. Ve vápně se šikovně uvolnil Jakub Pešek, zakončil, jenže Ottmar včas vyběhl a střelu vyrazil. Skóre otevřel Hradec po půl hodině hry. Z pravé strany dostal míč Adam Vlkanova, který se trefil přesně k pravé tyči - 1:0.

Do druhého poločasu vstoupilo Dynamo aktivně a snažilo se s nepříznivým výsledkem něco udělat. Černobílým však chyběla větší přesnost, na obou týmech bylo znát, že hrají po dlouhé zimní pauze. Srovnání se Jihočeši dočkali v 71. minutě. Nová akvizice Filip Hašek se šikovně zbavila protihráče a krásnou střelou vyrovnala - 1:1. Branka středního záložníka dlouho napovídala, že se oba týmy rozejdou smírně. Jenže body nakonec brali domácí.

V posledních patnácti minutách oba týmy prostřídaly a vše spělo k remíze. Jenže přišla první žlutá karta v zápase, kdy Sajčič nevybíravým zákrokem zajel do soupeře. Hradečtí nacentrovali míč do vápna, kde uplatnil svůj důraz střídající Marek Plašil a gólem v poslední vteřině zajistil svému týmu plný bodový zisk - 2:1. Dynamo se tak vracelo z východu Čech bez bodů.

Ohlasy trenérů

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): „Budějovičtí byli lepším týmem, souhlasím. Drželi častěji míč na svých kopačkách, ale co se týče ohrožení branky, tak to jsme měli více šancí my. Nebyly to jen naše dvě branky, ale sám mohl jít i například Funda a další. Na podzim jsme moc toho štěstí nepobrali, teď se k nám naklonilo.“

David Horejš (SK Dynamo Č. Budějovice): „Bohužel rozhodla naše nekoncentrovanost v samotném závěru v utkání, které směřovalo k bodu. Prohráli jsme si to dnes svojí naivitou, protože po celý zápas jsme byli jednoznačně lepším týmem, měli jsme další možnosti, nezasloužili jsme si to.“


FC Hradec Králové – SK Dynamo Č. Budějovice 2:1 (1:0)

Branky: 31. Vlkanova, 90+3. Plašil – 72. Hašek. Rozhodčí: Ginzel – Koval, Kožár. ŽK: 92. Sajčič. Diváků: 1024.

Hradec: Ottmar – Černý, Čech, Nosek (87. Plašil), Urma – Martan, Schwarz, Pajer, Funda (77. Šípek) – Vlkanova, Pázler (77. Janoušek).

SK Dynamo: Staněk – Vondra, Kladrubský, P. Novák, Řezáč – Javorek, Čavoš – Táborský (87. Nitrianský), Hašek, Pešek (90+1. Pouček) – Sajčič.

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto fchk.cz