Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SK Dynamo vstupuje do druholigového jara s jasnými ambicemi. Domácí premiéra se však odkládá

 
čtvrtek, 1. března 2018, 18:02

A-mužstvo českobudějovického Dynama, po podzimu čtvrté ve Fortuna národní lize, hlásí plnou připravenost na jarní část sezony, v níž hodlá do posledního kola bojovat s momentálně vedoucí Opavou, druhým Třincem či třetí Příbramí o postup do nejvyšší domácí soutěže. Oproti původnímu rozlosování však černobílí vstoupí do zápasového kolotoče až v pátek 9. března v Hradci Králové (18. kolo), neboť LFA dnes rozhodla o přeložení většiny duelů 17. kola z prvního březnového víkendu na pozdější termín kvůli silným mrazům.

Podle plánu se z programu 17. kola uskuteční pouze televizní souboj Viktoria Žižkov versus Olympia Praha. Pro odložený zápas SK Dynamo – FK Varnsdorf, který se měl hrát na Střeleckém ostrově v neděli 4. března, se nabízí několik variant, třeba nejbližší reprezentační pauza. „Hrát za současného počasí by nemělo logiku. Hřiště je zmrzlé. Máme sice vyhřívaný trávník, ale topit nebudeme. Regule 2. ligy nám to nepředepisují. Stálo by nás to spoustu peněz v řádech statisíců,“ potvrdil generální manažer Martin Vozábal souhlas s rozhodnutím LFA.

Českobudějovický tým má za sebou kvalitní zimní přípravu, v níž sehrál osm zápasů s domácími i zahraničními soupeři. Připsal si tři vítězství, stejný počet nerozhodných výsledků a dvě porážky od prvoligových celků Jihlavy a Mladé Boleslavi. „Přístup hráčů byl velice dobrý v tréninku i utkáních, z nichž některá se nám nepovedla, jak to v přípravě bývá. Alespoň nám otevřela oči a mohli jsme zapracovat na nedostatcích. Vyhýbala se nám vážnější zranění. Výjimkou byl pouze Roman Wermke, léčení však vypadá nadějně. Věřím, že jsme dobře připravení. V prvních jarních kolech bude hodně důležitá psychika,“ zamyslel se hlavní trenér David Horejš.

Stadion na Střeleckém ostrově určitě nespadne

Kádr Dynama opustili Petr Benát (zanechal aktivní činnosti), Jakub Moravec (vrátil se z hostování do pražské Sparty), Matěj Helešic (z hostování si jej stáhl Baník Ostrava) či Jan Hála (půl roku bude hostovat v dresu Malše Roudné, aby měl dostatek herních příležitostí). Na trávníku se neobjeví ani Jindřich Kadula, který se bude zotavovat po operaci kolena. Náhradou za Matěje Helešice se podařilo získat na přestup ze Sparty mladého obránce Jana Vondru. Zadní řady vyztuží také zkušený odchovanec Milan Nitrianský, jenž naposledy působil ve skotském Partick Thistle.

Stejně jako Nitrianský přišel na přestup i hrotový hráč Lazar Sajčić (1996) z bosenského Borac Cacak. Měl by dodat chybějící góly. O totéž se může pokusit odchovanec Patrik Švantner po návratu z hostování ve Varnsdorfu. „Dává do hry srdce. Rve se o šanci,“ charakterizoval ho David Horejš. Na výrazné zlepšení střelby se zástupci Dynama pokoušeli zlanařit kanonýra Davida Lafatu, leč veleúspěšný budějovický odchovanec zůstal ve Spartě. „Několikrát jsme s Davidem seděli na obědě. Bylo vidět, že má zájem, ale prioritou je u něho nadále Sparta,“ pokrčil rameny Martin Vozábal.

O místo v dynamácké sestavě budou usilovat rovněž Filip Hašek (hostování ze Sparty), Erik Puchel (hostování z MFK Karviná) a domácí dorostenci Martin Šplíchal s Jakubem Pařízkem. Na předem očekávané rozhodnutí odložit 17. kolo FNL si Budějovičtí přichystali náhradní zápasovou variantu v podobě druhé generálky, kterou sehrají v pátek 2. března od 13 hodin ve Vlašimi. „Bylo by alibistické říkat, že se nehlásíme k boji o postup do 1. ligy. Jsem přesvědčený, že máme silný kádr a očekávám, že budeme hrát o postupovou šanci do posledního kola. Ale když se to nepovede, tak určitě nespadne stadion,“ zahlásil Martin Vozábal.


Kádr SK Dynamo pro jaro 2018:

Brankáři: Zdeněk Křížek, Jindřich Staněk
Obránci: Lukáš Havel, Jiří Kladrubský, Milan Nitrianský, Pavel Novák, Michal Řezáč, Jan Vondra
Záložníci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Filip Hašek, Petr Javorek, Jakub Pařízek, Jakub Pešek, Lukáš Pouček, Erik Puchel, Martin Šplíchal, Roman Wermke
Útočníci: Elvis Mashike Sukisa, Lazar Sajčič, Patrik Švantner, Ivo Táborský

Realizační tým: David Horejš (hlavní trenér), Jiří Lerch (asistent), Petr Skála (trenér brankářů), Jakub Vogl (masér), Radomil Procházka ml. (kustod), Martin Held, Martin Scheichl (lékaři), Tomáš Skrbek (fyzioterapeut)


 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama