Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsku se v Linci nevedlo. S Blau Weiss prohrálo 1:3

 
úterý, 13. února 2018, 17:56

Osmé přípravné střetnutí sehrálo Táborsko v úterý odpoledne u našich jižních sousedů v Rakousku. V Linci je čekal poslední tým 2. rakouské ligy FC Blau Weiss. Hornorakouský klub dal Jihočechům na tréninkovém hřišti lekci z produktivity a připravil jim porážku 1:3.

První zklamání zažili Jihočeši ještě před výkopem mezinárodního utkání. Místo slibované přírodní trávy se ve finále hrálo na umělém trávníku menších rozměrů, ale i s tím se snažili poprat.

Od začátku vyrovnaný zápas byl ovšem přehlídkou problému, které Táborsko provází téměř všemi přípravnými utkáními –  tedy neschopností zakončit a proměnit gólové šance, stejně tak individuální herní chyby jednotlivých hráčů. Soupeř těchto nedostatků dokázal využít hned třikrát.

V prvním poločase prošel táborskou obranou v 10. minutě Koita a ve 40. minutě pak zvýšil náskok Lince Lüchinger. Táborští dokázali snížit skóre začátkem druhého poločasu, kdy se po centru Mrsiće trefil Vandas. Bohužel se k naší smůle již nepodařilo snížit skóre a rakouský tým naši snahu definitivně pohřbil v 65. minutě, kdy se trefil do Tomovy brány Manuel Krainz a upravil na konečných 3:1.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Bohužel dnešní zápas nedopadl podle našich představ. Konečné skóre 3:1 nás zklamalo hned ze dvou důvodů. Tím prvním je, že jsme hráli na umělé trávě a malém hřišti k tomu, druhou věcí bylo, že jsme předvedli velké množství individuálních chyb, za které nás soupeř trestal. Bohužel se opakuje chyba z předchozích přípravných zápasů, a to, že z mnoha gólových šancí, které jsme si dokázali vytvořit, jsme nakonec proměnili jen jednu. Celý zápas jsme z mého pohledu hráli lepší fotbal, ale tyto chyby nám nedovolily skóre otočit v náš prospěch. Musím ovšem říct, že jsem byl celkově spokojen s herním projevem, protože jsme byli rozhodně lepší a výraznější, než soupeř. Naším cílem bude se teď v následujících dnech zaměřit právě na tyto dvě slabiny, které by se nám mohly pak vymstít v prvním mistrovském zápase. Budeme se soustředit na to být produktivnější dopředu, protože gólových šancí je moc, ale zakončení příliš málo.“


FC Blau Weiss Linz – FC MAS Táborsko 3:1 (2:0)

Góly: 10. Koita, 40. Lüchinger, 65. Krainz – 51. Vandas.

FC MAS Táborsko: Toma – Souček (56. Prošek), Navrátil, Klusák (46. Zavadil), Písačka (46. Dudl) – Šandera (65. Blecha) – Valenta (46. Vandas), Nešický (85. Kopřiva), Kučera, Mysliveček (46. Mrsić) – Linhart (46. Musiol).


Kouč Roman Nádvorník po vystoupení v Linci

 
 
Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková (+video)