Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhá výhra v přípravě, Dynamo díky čtyřem brankám přehrálo Žižkov

 
sobota, 3. února 2018, 16:13

Povedené přípravné utkání odehrálo Dynamo v sobotní dopoledne proti soupeři ze stejné soutěže z pražského Žižkova. Svěřenci trenéra Davida Horejše hostům nasázeli postupně čtyři branky, když se trefili Vondra, Kladrubský, Sajčič a Mashike. Příští týden čeká v sobotu náročná prověrka, když Jihočeši jedou do Mladé Boleslavi.

V silném složení nastoupilo Dynamo do přípravného utkání proti Žižkovu a od prvních minut to bylo znát. Jihočeši slavili první branku na hřišti na umělé trávě v páté minutě. U hranice vápna byl faulován Pešek a sám se ujal přímého kopu. Poslal jemný oblouček před branku přímo na hlavu Jana Vondry, který usměrnil míč do žižkovské sítě - 1:0.

Tentýž hráč měl na noze i druhou branku. Šikovně pod sebe mu přenechal balon Jakub Pešek, jenže nová akvizice černobílých minula zadní tyč. Naopak to byl Žižkov, kdo se dokázal prosadit a zároveň vyrovnat. Krásný centr z pravé strany našel Jana Kuchtu, jenž přesnou hlavičkou pokořil Křížka - 1:1.

Po půl hodině hry mohlo jít Dynamo zpátky do vedení, jenže proti byla branková konstrukce. Povedenou střelu vyslal slabší nohou Jakub Pešek a brankář Karel Hrubeš vytáhl míč na spojnici. Druhého gólu se Dynamo dočkalo dvě minuty před koncem poločasu. Střídající Puchel našel ve vápně Jiřího Kladrubského. Stoper Dynama si zpracoval míč a poslal ho neomylně k tyči - 2:1.

Do druhého poločasu udělaly oba týmy změny v sestavách, ale převahu i nadále drželi Jihočeši. Sedm minut po zahájení hry ve druhé půli se radovali Dynamo ze třetího gólu v zápase. Na rohový kop si naskočil Srb Lazar Sajčič a domácí šli poprvé do dvoubrankového vedení - 3:1.

Druhých čtyřicet pět minut nenabídlo tolik fotbalové krásy, ovlivněno to bylo i častými střídáními. Chvilku před koncem se podruhé v zápase mohl trefit Jan Vondra, jenže nechal vyniknout bývalého slávistického gólmana. Trefil se až hrotový útočník Elvis Mashike, když si zkušeně poradil v pokutovém území - 4:1.


SK Dynamo ČB – FK Viktoria Žižkov 4:1 (2:1)

Branky: 5. Vondra, 43. Kladrubský, 52. Sajčič, 88. Mashike – 15. Kuchta.

SK Dynamo: Křížek – Řezáč (46. Pouček), Novák, Kladrubský (58. Havel) Vondra – Javorek (46. Čavoš), Hašek (70. Švantner) – Wermke (20. Puchel), Batioja (58. Mashike), Pešek (58. Šplíchal) – Sajčič (70. Moravec).


 
 
Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle