Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Složiště přijede rakouský Blau Weiss Linec

 
úterý, 30. ledna 2018, 19:21

Českobudějovické Dynamo hostí ve středu od 15 hodin v tréninkovém centru na Složišti Rakušany z Lince. Na podzim skončil souboj obou týmů na linecké půdě výhrou Dynama 1:0 po gólu Lukáše Havla.

Dynamovci nabírají od neděle kondici v Třeboni. Po skončení čtyřdenního soustředění zamíří rovnou na Složiště k dalšímu přípravnému střetnutí. „Z Rakouska k nám přijede druholigový Blau Weiss Linec. To bude opět zajímavá konfrontace proti silnému soupeři, který má ve svém kádru hned několik zahraničních fotbalistů. Pro nás to bude zápas bezprostředně po skončení soustředění, takže nás Linec určitě dobře prověří,“ řekl na klubovém webu budějovický trenér David Horejš.

Hornorakouský FC Blau Weiss Linec byl založen v srpnu 1997 jako nástupce zaniklého FC Linec. V roce 2012 si poprvé v historii zajistil postup do druhé rakouské Erste Ligy. Sousedy a rivaly v Linci jsou známější a daleko úspěšnější LASK (1. Bundesliga) a landesligový Donau, kde zanechala stopu řada jihočeských legionářů (mj. M. Havel, L. Hrbek).

Udržení nevzdávají

Po podzimní části skončili modrobílí beznadějně poslední, šli od porážky k porážce a jsou velkým adeptem sestupu do Regionální ligy. V zimě vyměnili trenéra, novým koučem je Bernhard, a zbrojí na záchranářské boje. Mezi zimní posily patří Fin Juhani Pikkarainen, Brazilec Rodnei Francisco de Lima a talentovaný Denis Omic, který se vrátil do Rakouska z dorostu AS Řím.

Herní prověrka čeká i na juniorku Dynama. Zápas s Jankovem musela předčasně zrušit pro nedostatek hráčů, zítra vyrazí do Jihlavy k utkání s místní juniorkou, která v moravské skupině obsadila po podzimu čtvrtou příčku z osmi. Trenéři Vlček s Lengyelem opět doplní mužstvo dorostenci.  Příprava na umělé trávě v jihlavském areálu Na Stoupách začíná ve 13 hodin.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama