Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

David Horejš: Testovaní hráči mě příjemně překvapili

 
neděle, 28. ledna 2018, 23:03

Tohle se fotbalistům Dynama povedlo. V domácí přípravě na Složišti si poradili s Příbramí, kterou po dobrém výkonu porazili 2:1. Spokojený byl především trenér, který ještě stále na začátku přípravy ocenil dobrý přístup svých svěřenců. "V dobrém světle se ukázali všichni včetně těch nových hráčů i mladíků z dorostu," pochvaloval si budějovický kouč.

Dynamo si ke třetímu přípravnému zápasu pozvalo soupeře, který stejně jako Jihočeši chce na jaře usilovat o postup do první ligy. Také právě proto byl trenér Dynama s výhrou spokojený. "Utkání splnilo naše očekávání. Hrálo se ve slušném tempu, nikdo se nezranil a spokojený jsem s předvedenou hrou i s výsledkem. Vstřelili jsme dvě pěkné branky, měli jsme tam několik dalších šancí, a tak můžeme být opravdu spokojeni," začal hodnocení zápasu David Horejš.

Do utkání proti Příbrami zasáhlo celkem jednadvacet fotbalistů v dresu Dynama. Pouze obránce Jan Vondra odehrál celý zápas, všichni ostatní dostali příležitost zahrát si přesně jeden poločas. "V prvním poločase jsme hráli dobře především v úvodních patnácti minutách. Po šancích Erika Puchela se pak hra trochu vyrovnala, protože jsme ztratili střed hřiště. Druhá půle byla z naší strany velmi dobrá, bylo vidět, že kluci mají chuť. V dobrém světle se ukázal Patrik Švantner a byla jen škoda, že k tomu jednomu vstřelenému gólu nepřidal ještě druhý," všiml si trenér budějovických fotbalistů.

Za Dynamo poprvé také nastoupili dva testovaní fotbalisté. Jednadvacetiletý Lazar Sajčič ze Srbska nastoupil na hrotu útoku a sedmadvacetiletý Augusto Alexi Quintero Batioja (v minulosti hrál za Jihlavu, v Srbsku a Maďarsku) odehrál první poločas na pravém křídle. "Oba mě příjemně překvapili. Lazar Sajčič se na hrotu statečně bil, vybojoval tam řadu balonů a míč dokázal také dobře podržet. Dařilo se i Batiojovi a oba ukázali, že by mohli být pro náš tým přínosem. V dobrém světle se ale ukázali dnes všichni včetně těch nových hráčů i mladíků z dorostu. V naší hře byly sice nějaké chyby, ale celkově jsme se ukázali v dobrém světle," pochvaloval si Horejš.

Dnes se Dynamo vydalo na čtyřdenní kondiční soustředění do nedaleké Třeboně. "Jedeme tam s cílem ještě zapracovat na kondici. Sice už teď jsme hodně na hřišti, přesto musíme ještě něco naběhat. Do konce přípravy máme ještě dost času a můžeme být jen rádi, že se týmu vyhýbají zranění. Včera dostali volno kvůli lehkým zdravotním problémům jen Elvis Mashike a Roman Wermke. Oba budou ale v pořádku a na soustředění s námi pojedou," řekl dále David Horejš.

Okamžitě po skončení soustředění se hráči spolu s realizačním týmem přesunou na Složiště, kde další fázi přípravy zakončí dalším přípravným zápasem. "Z Rakouska k nám přijede druholigový BW Linec. To bude opět zajímavá konfrontace proti silnému soupeři, který má ve svém kádru hned několik zahraničních fotbalistů. Pro nás to bude zápas bezprostředně po skončení soustředění, takže nás Linec určitě dobře prověří," řekl závěrem dobře naladěný budějovický trenér.

 
 
Napsal(a) Aleš Strouha/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle