Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo vstoupilo do přípravy. Povinností bude poprat se o postup do 1. ligy

pondělí, 8. ledna 2018, 19:16

Druholigový celek Dynama České Budějovice, kterému po podzimu náleží čtvrtá příčka v tabulce s tříbodovou ztrátou na vedoucí Opavu, zahájil v pondělí 8. ledna zimní přípravu. Na programu budou tréninky v domácích podmínkách, kondiční soustředění v Třeboni a sedm přátelských zápasů. V kádru došlo podle zvyku k několika odchodům a příchodům.

Ke startu zimního drilu se hráči shromáždili na Střeleckém ostrově, kde nafasovali potřebné propriety a poté se vypravili na Složiště k úvodnímu tréninku na hřišti, který trval hodinu a čtvrt. Odpoledne je trenéři rozdělili do dvou skupin a čekal je silový trénink. Stejný scénář byl připravený také na úterý a čtvrtek. Středeční trénink se omezí na jednu fázi. Na první víkend v osmitýdenní přípravě dostanou hráči volno.

Do seriálu přípravných utkání vstoupí černobílí 17. ledna v Jihlavě proti prvoligovému FC Vysočina. „V zahajovacím týdnu chceme hlavně poznat nové kluky, hodně s nimi mluvit. Tréninky budou náročné, hráči se do toho musí dostat. Zápasů stihneme i tak poměrně dost. Prověří nás kvalitní soupeři. Krátkým soustředěním v Třeboni uděláme předěl za první částí přípravy. Loni jsme tam byli spokojení, jsou tam dobré podmínky a pro mužstvo to bude zpestření. Odtud rovnou naskočíme k zápasu s Blau Weiss Linec na Složišti 31. ledna,“ odtajnil hlavní trenér David Horejš.

Dalšími soupeři Dynama budou 1. FK Příbram (Složiště, 27. ledna), FK Viktoria Žižkov (Složiště, 2. února), FK Mladá Boleslav (Ml. Boleslav, 10. února), SV Ried (Ried, 16. února) a v generálce SK Benešov (Střelecký ostrov, 24. února). Do jarních bojů o body ve FNL vstoupí českobudějovický tým na Střeleckém ostrově v neděli 4. března, kdy přivítá dvanáctý celek druholigové tabulky SK Slovan Varnsdorf.

Mohou se objevit další posily

Kabinu opustil Matěj Helešic, kterého si stáhl z hostování Baník Ostrava. Hostovat v jiném klubu bude i Jan Hála. Kariéru ukončil veterán Petr Benát, jenž ale zůstal v klubu a podílel se rovněž na shánění posil před začátkem zimního přípravného období. „Nechtěli jsme, aby kluk, který toho udělal tolik pro Dynamo, jezdil s námi na zápasy a přitom nedostával tolik příležitostí ke hře. Rozhodnutí jsme nechali na něm a Beny sám usoudil, že takhle to dál nechce. Ale máme radost, že nám bude pomáhat a povede celou mládež v Dynamu,“ vyzdvihl David Horejš.

Novými tvářemi jsou obránce Jan Vondra (Karviná / Sparta), záložníci Erik Puchel (Karviná), Filip Hašek (Vlašim / Sparta), Jakub Pařízek (dorost) a útočník Martin Šplíchal (dorost). Z hostování se vrátil další útočník Patrik Švantner a v průběhu prvního týdne zimní přípravy by se měl na zkoušku zapojit útočník Augusto Batioja, sedmadvacetiletý rodák z Ekvádoru. „Kopal za Jihlavu, máme o něm dobré reference,“ ujistil David Horejš. „Očekáváme, že Hašek, Puchel a Vondra budou velkými posilami. Zapojíme i kluky z dorostu. Během přípravy se může objevit jeden nebo dva další fotbalisté, které jsme si vytipovali,“ prozradil trenér.

Na podzim se v kuloárech skloňovalo také jméno Davida Lafaty. „Kdo by nechtěl do týmu takového hráče? Bral bych ho všemi deseti, ale zatím je stále hráčem Sparty. Necháváme tomu volný průběh,“ uvedl David Horejš před jarní částí sezony, v níž se Budějovičtí pokusí navázat na úspěšný podzim. „Nechceme strkat hlavu do písku a být alibisté. První polovinu soutěže jsme zvládli velice dobře, až na poslední zápas respektive čtyři závěrečná kola, kdy jsme nevstřelili góly. Patřili jsme do špičky a zůstává naší povinností poprat se o postup. Uděláme pro to maximum,“ slíbil kormidelník Dynama.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama