Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko si poradilo s lídrem druhé rakouské ligy

 
pátek, 10. listopadu 2017, 23:07

O reprezentační přestávce nezaháleli v přípravě ani táborští fotbalisté. Natěšeni první venkovní výhrou na Žižkově se vydali téměř tři sta kilometrů za přípravou až za hranice, do rakouského Riedu.

SV Guntamatic Ried vloni skončil na poslední příčce rakouské Tipico Bundesligy a letos se snaží o rychlý návrat. Ve druhé lize mu momentálně patří první místo.

Přátelský zápas proti druholigovému Táborsku sehrál na starém místním stadionu. Po bezbrankové první půli šli Rakušané do vedení v 55. minutě zásluhou Wiessmeiera, ale Jihočeši se dokázali přizpůsobit hře domácích a po gólech Štohanzla, Mrsiće a Veselého otočit skóre ve svůj prospěch.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Stál proti nám velice kvalitní, těžký soupeř, který se po sestupu snaží o návrat do rakouské bundesligy. Ried v domácí soutěži své soupeře přehrává, myslím si, že jsme soupeře výkonem překvapili. I trenér domácích uznal, jak dobře jsme hráli. Oproti minulým zápasům jsme proměnili naše brejkové situace, dostávali jsme se do zakončení a byli jsme úspěšní. Naši formu chceme využít k tomu, abychom ve zbývajících dvou podzimních kolech naší druhé ligy získali šest bodů.“

SV Ried – FC MAS Táborsko 1:3 (0:0)

Branky: Wiessmeier - Štohanzl, Mrsič, Veselý

Ried: Gebauer – Kerhe, Boateng, Haring, Marcos – Grabher, Fröschl - Wießmeier, Stankovic, Mayer – Chabi.

FCT: Toma – Prošek, Klusák (65. Navrátil), Hell, Mrsić – Kučera – Vozihnoj (46. Zavadil), Nešický, Kopřiva (65. Veselý), Štohanzl – Essomba (65. Musiol).

Táborsko hostí příští sobotu 18. listopadu na Kvapilce v důležitém střetnutí FNL sestupem ohrožený FK Varnsdorf. Výkop je ve 13,30 hod.


Přípravu v Rakousku hodnotil obránce Táborska Václav Prošek

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT, redakce | Foto svried.at, video: Karolína Kabíčková