Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Táborska Roman Nádvorník: Pokusíme se favorita překvapit

 
čtvrtek, 26. října 2017, 18:00

Nejvýznamnější jihočeské fotbalové derby mezi FC MAS Táborsko a SK Dynamo České Budějovice se odehraje poprvé na stadionu Kvapilova v Táboře. Až dosud byli fotbalisté Dynama v rámci druhé ligy zvyklí jezdit do Sezimova Ústí. V sobotu 28. října na státní svátek si tedy „Kvapilka“ odbude už od 14.30 hod. premiéru.

Domácí trenér Roman Nádvorník před utkáním zdůraznil tři fakta.

Za prvé – „Budějovice jsou velkým favoritem utkání a přijíždějí z prvního místa v tabulce.“ Za druhé – „Z historického hlediska jsme Dynamo ve druhé lize ještě nikdy neporazili.“ Za třetí „Budou nám chybět dva klíčoví hráči sestavy Navrátil a Kučera, které momentálně neumíme nahradit stejnou kvalitou. Místo nich nastoupí mladí hráči, kteří si s těžkou situací musejí poradit.“

Kouč Roman Nádvorník ale zároveň dodal, že jeho tým neskládá zbraně, naopak udělá na hřišti všechno pro to, aby soupeře překvapil. „V derby se postavení v tabulce nemusí projevit. My hrajeme doma, potřebujeme získat body. Víme o slabinách i přednostech Dynama, věřím tedy, že se na něho dobře připravíme. Chceme zahrát tak dobře jako proti Třinci,“ uvedl trenér FCT.

On i hráči Táborska utkání vnímají jako specifické střetnutí. „Je to regionální derby, v kraji není sledovanější zápas. Teď je zajímavější v tom, že Dynamo hraje úplnou špičku druhé ligy.“ V minulé sezóně Dynamo vyhrálo na Soukeníku 1:0 a na Střeleckém ostrově duel skončil 1:1.

Sobotní derby budou řídit rozhodčí: Ginzel – Hock, Vít. Vedení klubu FC MAS Táborsko upozorňuje fanoušky hostů, že u vstupu do jejich sektoru bezpečnostní agentura uplatní systém tzv. adresného ticketingu.

U sektoru hostů bude mimořádně otevřena kasa navíc.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle